To fridage skal få FCM ud af krisen

Jess Thorup vurderer, at mesterholdets krise skyldes noget mentalt. Derfor har spillerne fået fri i to dage

FC Midtjylland skal torsdag forsøge at rejse sig ovenpå 2-4 nederlaget til Viborg. Modstanderen er mægtige Napoli på udebane i Europa League. Foto: Scanpix

FC Midtjylland skal torsdag forsøge at rejse sig ovenpå 2-4 nederlaget til Viborg. Modstanderen er mægtige Napoli på udebane i Europa League. Foto: Scanpix

NAPOLI:FC Midtjyllands spillere skal forsøge at rejse sig ovenpå fire nederlag i træk, når mesterholdet torsdag møder Napoli i Europa League.

Træner Jess Thorup har efter weekendens 2-4-nederlag i Alka Superligaen til oprykkerne fra Viborg givet sine spillere to fridage, da FCM-staben vurderer, at den dårlige stime skyldes noget mentalt.

- Efter nederlaget til Viborg mødte vi op som normalt dagen efter og talte kampen igennem, både det positive og negative.

- Bagefter gav jeg spillerne fri i to dage, for når jeg taler med staben omkring holdet, så ser alt det fysiske godt ud, så det skyldes måske mere nogle ting oppe i hovedet. Spillerne fik lov til at blive hjemme og forberede sig til kampen, siger Thorup på et pressemøde før kampen.

For to uger siden tabte midtjyderne 1-4 i Herning til Napoli, og nederlaget satte gang i en negativ stime. Sidenhen har FCM tabt til Brøndby og Viborg i Superligaen samt 1. divisionsholdet FC Roskilde i pokalturneringen.

- Når man taber kampe, så spørger folk hvorfor. Når vi samtidig spiller mange kampe, så taler folk om, at vi må være trætte. Det tror jeg nu ikke.

- Men der må være noget, vi ikke har gjort godt nok, når vi taber. Jeg tror, at det skyldes, at vi kæmper lidt mere med at skabe de situationer, som afgør kampe. Vi kæmper mere med det end tidligere.

- Når man samtidig taber kampe, så kan det også blive noget mentalt, forklarer FCM-træneren.

På pressemødet beskriver Thorup Napoli som den hårdeste modstander, han har stået over for i sine tre måneder som træner i FCM.

Han vurderer, at italienerne hører til blandt de ti bedste hold i Europa.

- Hvis vi ikke troede, at vi kan få en point eller en sejr, så skulle vi blive hjemme.

- Vi tror på os selv, selv om vi ved, at det bliver svært. Som hold og individualister har vi et mål om at nå et højere niveau, og så skal man stå over for hold som Napoli, siger Thorup.

- Hvis man ser på vores seneste kamp mod Napoli, så gjorde vi det vist ok, selv om vi tabte 1-4.

- Vores organisation var ikke helt som den skulle være, men de scorede også nogle mål, som vi ikke en gang kan lave til træning.

- Vi skal tage nogle skridt fremad, især i organisationen, hvis vi overhovedet skal tænke på at få point med hjem, siger Jess Thorup.

FCM-træneren har taget 19 spillere med til Italien. Alle er umiddelbart i spil til kampen, selv om flere skal testes./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.