To gange Kierkegaard

Filosoffen har 200 års fødselsdag

Søren Kierkegaard har 200 års fødselsdag søndag den 5. maj.

Søren Kierkegaard har 200 års fødselsdag søndag den 5. maj.

SKAGEN:Den verdensberømte danske filosof Søren Kierkegaard har 200 års fødselsdag søndag den 5. maj. I sit korte liv - han døde i 1855 - var han i 1841 på rejse i Jylland, men nåede beklageligvis ikke til Skagen. Alligevel skal dagen naturligvis markeres, og det sker ved to arrangementer på Kappelborg den 7. og 8. maj.

Tirsdag den 7. maj klokken 19.30 vises i Biografen Anne Wivels fascinerende dokumentarfilm fra 1994 ”Søren Kierkegaard.

Johannes Møllehave, Niels Barfoed, Joakim Garff og andre kendte personligheder fortæller levende om deres ”møde” med Kierkegaard. Filmen er lang, og den vises ud i én køre - men der er mulighed for forfriskninger og hjertestyrkning undervejs. Der er fri entré til filmen, adgangskort kan hentes på Skagens Bibliotek.

Ung filosof

Dagen efter - onsdag den 8. maj klokke 19.30 - tager den unge filosof og teolog Elisabeth Hartmann Søren Kierkegaard ved vingebenet i foredraget ”Hvad tror du selv?”.

- Kierkegaards idéer er stadig fulde af livskraft og aktualitet, og hans tanker om tro og tillid kan være et vindue til vores moderne liv. Tro handler nemlig også om karamelspisning, overhaling og udspring fra vippen. Vi tror alle på noget eller nogen, og tro er en investering, der indebærer både risiko og belønning.

”Hvad tror du selv?” er et engagerende foredrag med fut og dybde leveret af en ung kvinde med spræl og holdning. Foredraget holdes i Udstillingssalen på Kappelborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.