To huse i Odense ubeboelige efter eksplosion

Ingen er kommet til skade, men der er sket store materielle skader, da en utæt gasflaske eksploderede.

politiafspærring Foto: Free/Colourbox

politiafspærring Foto: Free/Colourbox

To huse er ubeboelige efter en eksplosion søndag morgen i garagen til et hus på Havtornvænget i Korup i det nordvestlige Odense.

Eksplosionen skyldes formentlig en utæt gasflaske. Der er ikke oplysninger om, at nogen er kommet skade, oplyser Fyns Politi.

Politiet fik søndag morgen ved 8-tiden en anmeldelse om en brand på adressen.

Branden i huset var meget begrænset og blev slukket af brandvæsnet, men det stod hurtigt klart, at der var sket en eksplosion ved huset.

Såvel garagen som en del af selve huset er styrtet sammen, og huset er ikke længere beboeligt, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Eksplosionen er også gået ud over flere nabohuse. Huset tættest på eksplosionen er blevet så beskadiget af trykbølgen fra eksplosionen, at politiet skønner, at det er farligt at opholde sig der.

Beboerne i de to ubeboelige huse er blevet genhuset.

En del lettere byggematerialer er blevet slynget gennem luften, blandt andet er en bjælke blevet slynget op på taget af et andet hus og har ødelagt en tagplade.

Årsagen til eksplosionen er ikke endeligt klarlagt, men den skyldes formentlig, at der fra en utæt gasflaske er sivet gas ud inde i garagen, som så er blevet antændt af en elektronisk anordning, oplyser politiet.

Området omkring ulykkesstedet er afspærret, indtil politiets teknikere har afsluttet deres undersøgelser og fastslået, hvordan ulykken skete.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.