To idrætslærere skal få elever op af stolene

Bevægelseskonsulenter skal uddanne lærere og udvalgte elever

Idrætslærerne Jannie Lynge og Mikael Drejer er udnævnt til bevægelseskonsulenter for Rebild Kommunes ældste klasser. Privatfoto

Idrætslærerne Jannie Lynge og Mikael Drejer er udnævnt til bevægelseskonsulenter for Rebild Kommunes ældste klasser. Privatfoto

REBILD:Som led i udmøntningen af den ny skolereform har Rebild Kommune dedikeret to medarbejdere til at skabe mere bevægelse og motion i udskolingen.

Det skriver Rebild Kommune i en pressemeddelelse.

Idrætslærerne, Jannie Lynge og Mikael Drejer, har det seneste år undervist kommunens elever og lærere i, hvordan de får mere bevægelse ind i skoledagen.

Jannie Lynge har en pædagogisk diplomuddannelse i idræt og er nu fuldtidsstuderende på kandidatuddannelsen Læring og forandringsprocesser ved Aalborg Universitet.

Hun er samtidig tilknyttet Rebild Kommune som forsker vedrørende implementeringen af bevægelse.

Mikael Drejer er deltidsansat som bevægelseskonsulent i Rebild Kommune på Skørping Skole og læser en Master i Læringsprocesser på Aalborg Universitet med henblik på at dokumentere og evaluere bevægelsesindsatsen i Rebild.

De arbejder begge på at få Rebild Kommunes skoleklasser mere op af stolene.

For selv om det er gængs viden, at bevægelse styrker indlæringen, så er udfordringen at ændre vaner hos både elever og lærere, så bevægelse bliver en fast integreret del af de fag, der ligger uden for idræt, forklarer Jannie Lynge.

Derfor uddannes lærerne samtidig med, at der i udskolingsklasserne uddannes tre elever i hver 7., 8. og 9. klasse som bevægelsescoaches.

De udvalgte elever inddrages i et samarbejde med læreren om implementering af bevægelse i undervisningen.

Samtlige skoler i Rebild har taget godt imod initiativet og Sortebakkeskolen, Suldrup og Bakkehusene er allerede langt i processen.

Ifølge centerchefen for børn og unge rummer især elevaspektet nærmest revolutionerende perspektiver for det generelle læringsmiljø i Rebild Kommune:

- I det øjeblik en elev skal samarbejde med sin lærer om at planlægge en undervisningsaktivitet, oplever eleven et langt større ansvar for sin egen læring. Det princip kan overføres til mange andre læringssituationer, siger Torben Rune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.