To islamkritiske DF'ere slipper med en henstilling

Dansk Folkepartis hovedbestyrelse henstiller til medlemmer om at passe på deres sprogbrug om muslimer og islam

To jyske medlemmer af Dansk Folkeparti har de seneste dage haft deres partimedlemskab hængende i en tynd tråd. Nu kan de ånde lettet op. De slipper med en henstilling. Det skriver politiken.dk.

Det blev resultatet, da hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti diskuterede de to islam- og muslimkritiske medlemmer.

Det betyder at partiets tidligere næstformand i DF Aalborg Jørgen Larsen Møller og DF-medlem Jesper Fruerboel fra Brædstrup fortsat kan være medlemmer af partiet.

Det oplyser næstformand Søren Espersen.

- De to får en kraftig henstilling om, at de i fremtiden skal være påpasselige med deres udtalelser og sprogbrug på Facebook og andre medier, siger Søren Espersen til politiken.dk

Politiken afdækkede i søndags indholdet af en række Facebookgrupper med DF-navne som eksempelvis "DF - dit land – dit valg" og "Pia Kjærsgaard". Grupper, der er lukkede for offentligheden.

Jesper Fruerlund har i debatten sagt at "Islam er en form for sygdom", mens Jørgen Larsen Møller blandt andet er kommet med følgende udtalelse: "Stol aldrig på en muslim".

Men ifølge Politiken onsdag, er der tre andre DF-medlemmer, der ytrer sig i hadske vendinger om islam og muslimer på de lukkede Facebookgrupper.

På den lukkede Facebookgruppe "Pia Kjærsgaard" med 5900 medlemmer giver en vestjyde udtryk for, at "muslimer ikke hører hjemme på folkevalgte poster". Ifølge Politiken er vestjyden medlem af Dansk Folkeparti og kendt af partiets hovedbestyrelse.

To andre DF-medlemmer har udtrykt sig på Facebookgruppen om, at muslimerne "forpester vores samfund og demokrati" og "de skal returnere flest muligt. De vil ikke Danmark".

Søren Espersen siger til de tre nye sager til avisen:

- Jeg vil ikke kommentere det. Det må være, som det er.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.