To kontoransatte i forsvaret er frifundet for bedrageri

To kontoransatte i forsvaret er frifundet for bedrageri med overarbejde. Anklager overvejer ankesag.

En 56-årig regnskabsfører og en 47-årig kontorhjælper i forsvaret er frifundet for bedrageri for omkring en halv million kroner sammenlagt torsdag ved Retten i Glostrup.

Den 47-årige er dog idømt en bøde på 1000 kroner for pligtforsømmelse, oplyser fungerende auditør Kristian Kirk.

- Jeg noterer mig dommen med overraskelse, men jeg tager den til efterretning. Nu vil jeg nærlæse dommen i forhold til spørgsmålet om anke, siger Kristian Kirk til Ritzau.

Regnskabsføreren var tiltalt af den militære anklagemyndighed, forsvarets auditørkorps, for at fuske sig til 245.061,07 kroner ved at arbejde over uden at have fået tilladelse til det.

Kontorhjælpen var tiltalt for bedrageri for 217.659,24 kroner ved hjælp af overarbejde, som chefen ikke havde godkendt.

Den er auditørernes opfattelse, at det er de to tiltalte selv, der har godkendt udbetalingerne. Forsvarets interne regler siger grundlæggende, at overtid skal afspadseres og ikke udbetales. Udbetaling af overtid skal godkendes af en chef.

Det, mener begge tiltalte, har været tilfældet.

Det er stik mod den opfattelse, som en nu pensioneret major og en tidligere oberst fra Nato-kvarteret har. De vidnede begge i retten.

- Jeg ville blankt have afvist at udbetale overarbejde, og jeg er aldrig blevet spurgt om det, sagde den øverstbefalende oberst.

Det var majoren, som skulle kvittere for udbetalingen af overtid, men anklagemyndigheden mener, at det var den 47-årige kontorhjælper, der godkendte udbetalingerne ved hjælp af majorens kodeord.

Udbetalingen af overarbejde fandt sted i perioden 2008 til 2010.

Den 56-årige påpegede også i retten, at udbetaling af overarbejde i forsvaret ikke var unormalt. Det havde han også prøvet i Forsvarets Personeltjeneste under ansættelser i Vordingborg og Hjørring.

Auditørkorpset havde krævet de to tiltalte idømt fængselsstraffe. De to blev frifundet med dommerstemmerne to mod en.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.