To mænd er dømt for 36 kilo amfetamin

Retten i Næstved har sat punktum i en narkosag, hvor halvdelen af de tiltalte er erklæret sindssyge.

To mænd er dømt for 36 kilo amfetamin

To mænd er torsdag ved Retten i Næstved blevet dømt for indsmugling og overdragelse af 36 kilo amfetamin.

Dermed er fire personer dømt i sagen, der tog sin begyndelse den 4. juli sidste år, da en 37-årig Bandidos-rocker og tre andre blev anholdt ved Storebæltsforbindelsen i Korsør og på Fyn. Ved anholdelsen var de i besiddelse af de 36 kilo amfetamin.

Bandidos-rockeren blev i oktober fundet skyldig i at have modtaget og videresolgt ikke mindre end 160 kilo amfetamin og fem kilo skunk. Desuden blev han fundet skyldig i at være i besiddelse af en pistol med ammunition.

Da rockeren er vurderet til at være psykisk syg, blev han dømt til anbringelse på psykiatrisk hospital.

Hans 35-årige fætter, der torsdag blev dømt for medvirken til overdragelse af 36 kilo amfetamin, er også erklæret psykisk syg og blev ligeledes dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital.

Desuden blev den 34-årige hollandske lastbilchauffør Franklin Boudwijn Kaffa, der smuglede de 36 kilo amfetamin til Danmark og gav dem til rockeren, idømt 10 års fængsel.

Tidligere er en kvinde, der blev anholdt sammen med de tre øvrige, idømt fire års fængsel, hvoraf de tre år blev gjort betinget. Den forholdsvis milde straf til hende skyldes, at hun blev truet til at køre med i bilen, da amfetaminen skulle hentes.

De to mænd, der blev dømt torsdag, valgte at tænke over, om de vil anke dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.