To mænd fængslet for flaskevold på berygtet værtshus

Offer fik to gange smadret en flaske i hovedet af to gerningsmænd på morgenværtshuset Café Louise i København.

Ikke bare én, men to gange fik en 29-årig mand smadret en flaske i hovedet, under et overfald på københavnsværtshuset Café Louise lørdag formiddag. Søndag er de to formodede gerningsmænd blevet varetægtsfængslet i sagen.

Det fortæller senioranklager Louise Nielsen fra Københavns Politi, der på vegne af anklagemyndigheden har krævet mændene fængslet i et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

- Der er ikke tale om, at de har gjort det i forening. Der er tale om to forskellige episoder, hvor den forurettede er blevet slået med en flaske, siger Louise Nielsen til Ritzau,

De fængslede er henholdsvis 21 og 31 år gamle, og de er sigtet efter straffelovens bestemmelse om grov vold.

- Det er nogle alvorlige skader, som den forurettede har fået, fortæller Louise Nielsen til Ritzau.

Københavns Politi modtog anmeldelsen om overfaldet lørdag formiddag klokken 9.20. Efterfølgende blev tre personer anholdt på stedet. Den tredje var en 35-årig mand, som blev sigtet for at have truet en anden person med en kniv.

Også han blev søndag morgen fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men dommeren mente ikke, at der var grundlag for at fængsle ham.

- For at kunne varetægtsfængsle folk, så skal man vurdere, at de står til mindst 30 dages fængsel, og det mente dommeren ikke ville være tilfældet, fortæller Louise Nielsen.

Café Louise har gennem årtier været berømt og berygtet i det københavnske natteliv. Værtshuset har åbent om natten, efter at de øvrige beværtninger i området har lukket, og i weekenden er der åbent til først ud på formiddagen.

Flere gange har værtshuset eller fortovet foran været ramme om vold, og i de senere år er der også blevet begået drab på stedet.

Familiefaren William Qurshie blev en tidlig morgen 15. september sidste år stukket en gang i hjertet ved Cafe Louise på Nørrebro, mens han havde en øl i den ene hånd og sin cykel i den anden. Det kostede ham livet.

I november 2006 blev 27-årige Mohamed Lafi al-Hamed et tilfældigt offer, da en pistolmand affyrede adskillige skud på værtshuset.

Flere tilstedeværende blev ramt og såret, og al-Hamed mistede livet efter at være blevet ramt af skud i hovedet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.