To mænd fængslet i stor hashsag fra Christiania

To mænd er fængslet for salg af hash på Christiania i stor sag, hvor omkring 80 allerede sidder fængslet.

I den store hashsag fra Christiania er to mænd på 32 og 33 år blevet varetægtsfængslet frem til 8. april ved Københavns Dommervagt onsdag.

De må derfor en tur bag tremmer ligesom de omkring 80 andre sigtede fra aktionen i sidste uge, hvor politiet slog til på 150 adresser på Sjælland.

- De har været i nogle boder på Christiania i et års tid, og de er sigtet for at sælge mellem 200 og 500 kilo hash, siger anklager Henrik Ørsted ved Københavns Politi til Ritzau.

Den 32-årige mand har været varetægtsfængslet i sagen tidligere for et andet forhold. Men han er løsladt for det første forhold, og nu fængslet for et nyt forhold, oplyser anklageren.

De sigtede har taget forbehold for at kære rettens kendelse.

I alt 83 personer blev anholdt ved aktionen, der fandt sted på Christiania og flere andre steder i København og på Sjælland. De 80 blev varetægtsfængslet. En af de anholdte er en betjent fra Københavns Politi.

Justitsministeren glæder sig over, at politiet ved aktionen beslaglagde omkring 400 kilo hash, 3,5 kilo guldbarrer, fem millioner kroner, tre biler og to Harley-Davidson motorcykler. Desuden blev der beslaglagt regnskaber for formodet hash handel.

Blandt de anholdte var flere rockere fra Hells Angels. Deriblandt den prominente Hells Angels-rocker Michael Brokside, som efter anholdelsen tog sit liv i en celle på Politigårdens Fængsel.

Hos politiet ønsker man ikke at kommentere sagen om betjenten, der er blandt de anholdte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.