København

To mænd sigtes for bombetrussel mod Københavns Lufthavn

To græske mænd insisterede på, at de havde en bombe i kufferten, og at en af dem var eftersøgt terrorist

Foto: Emil Hougaard, Scanpix

Foto: Emil Hougaard, Scanpix

KØBENHAVN:To flypassagerer skabte onsdag middag så meget frygt i Københavns Lufthavn, at politiet mener, at de skal varetægtsfængsles.

- Der er et selskab bestående af tre mænd, der skal indlevere deres bagage. En af mændene lægger sin kuffert op på båndet, og så siger en af de andre henvendt til personalet, at det er en bombe, fortæller den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel.

I begyndelsen tager den kvindelige lufthavnsmedarbejder det nogenlunde roligt.

- Hun siger til mændene, at det ikke er noget, man skal joke med i de her tider. Men de insisterer på, at den er god nok. I øvrigt siger manden med kufferten, at den anden er den eftersøgte terrorist fra Paris, siger Henrik Vedel.

Meget skræmt

Det får medarbejderen til at blive nervøs.

- Da mændene så vender sig om og går, siger de noget på arabisk. ”Salam”.

- Det får hende til at blive meget skræmt. Kort tid efter bliver politiet tilkaldt, og vi vurderer, at der er grund til at være urolig, siger Henrik Vedel.

Herefter vælger politiet at evakuere lufthavnens Terminal 3 og tilkalde sine bomberyddere.

Det viser sig imidlertid, at der ikke er noget farligt i kufferten.

Sigtet for at fremsætte bombetrusler

Efterfølgende bliver de tre mænd anholdt. En af dem har fået lov at gå, men de to andre vil politiet forsøge at få varetægtsfængslet i forbindelse med et grundlovsforhør torsdag.

- Det er to græske mænd på 33 og 65 år. De bliver sigtet for at have fremsat bombetrusler. Vi ved endnu ikke, hvad deres ærinde i Danmark havde været, siger Henrik Vedel.

Ud over evakueringen af lufthavnen fik truslerne også konsekvenser for både DSB og Københavns Metro. DSB oplyste, at togene ikke ville stoppe ved lufthavnen, men køre direkte til Sverige efter stoppet ved Tårnby.

Københavns Metro skrev på Twitter, at metroen heller ikke kørte til lufthavnen på grund af politiets arbejde i lufthavnen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.