To mænd skal søndag for en dommer for vold mod gravid

Dansk politi satser på at få fængslingskendelse, så mistænkte overfaldsmænd kan blive udleveret fra Sverige.

To mænd skal søndag for en dommer for vold mod gravid

To mænd, der lørdag blev anholdt i Malmø i Sverige, og som dansk politi mistænker for et groft overfald på en højgravid 42-årig kvinde i Valby i København den 23. januar, vil søndag blive fremstillet i Københavns Dommervagt.

Det kommer til at ske in absentia, altså uden at de selv er til stede.

Det var ventet, at politiet ville forsøge at få en fængslingskendelse allerede lørdag, men det bliver først søndag, oplyser den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi, Dan Sørensen.

Med fængslingskendelsen i hånden kan dansk politi kræve mændene udleveret fra Sverige, så de kan retsforfølges for overfaldet i Danmark.

I alt fire mænd har været efterlyst af dansk politi siden overfaldet, og lørdag morgen blev to mænd, der med stor sandsynlighed er blandt de efterlyste, pågrebet på Malmø Centralstation.

De blev genkendt fra de billeder, som dansk politi har udsendt af dem, da svensk politi havde tilbageholdt dem for at stjæle en tegnebog.

Foreløbig er de i Sverige sigtet for tyveri, og en svensk anklager anholdt dem lørdag klokken 13.59 i fire døgn, oplyser Dan Sørensen.

Ifølge efterforskningslederen har svensk politi endnu ikke fået endeligt klarlagt mændenes identitet.

Dansk politi oplyste tidligere lørdag, at de formentlig er af nordafrikansk oprindelse.

Op til fire mænd menes at have forfulgt den 42-årige kvinde, som er gravid i syvende måned, da hun var på vej hjem med S-tog og bus.

På Kærskiftevej i Valby blev hun slået og sparket og blev frarøvet en taske med et større kontantbeløb, som hun kort forinden havde hævet i banken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.