To mænd smuglede udlændinge til giftemål på Bornholm

To mænd har fået hårde fængselsdomme og blevet udvist for omfattende menneskesmugling. De nægter sig skyldige.

RB PLUS Mange borgere har langt til gratis retshjælp Foto: /ritzau/Rasmussen Per/arkiv

RB PLUS Mange borgere har langt til gratis retshjælp Foto: /ritzau/Rasmussen Per/arkiv

To indiske mænd er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt fire og seks års fængsel samt udvisning for bestandig for omfattende menneskesmugling og dokumentfalsk.

Det oplyser senioranklager Mariam Khalil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

50-årige Amil Kumar Bamba og 55-årige Rajesh Sharma blev anholdt i forbindelse med en grænsekontrol i Rødbyhavn 6. september sidste år og har siddet varetægtsfængslet siden.

I forbindelse med anholdelsen blev de sigtet for menneskesmugling af en tredje indisk mand, som ikke var i besiddelse af lovlige indrejsepapirer.

Ved anholdelsen var den ene af mændene i besiddelse af næsten 4000 euro - cirka 30.000 kroner - i kontanter.

Desuden fandt politiet fotos af pas og andre legitimationspapirer på flere udenlandske statsborgere. De var gemt i en chipspose i motorrummet på den bil, de havde lejet.

Da politiet efterforskede sagen nærmere voksede den voldsomt i omfang.

Det viste sig, at de to mænd adskillige gange havde lejet en bil i Tyskland og smuglet personer uden opholdstilladelser og visa via Rødbyhavn til Bornholm.

På Bornholm blev personerne indlogeret på et hotel, mens de ventede på at blive gift med en statsborger fra et EU-land, hvorefter de rejste tilbage til Tyskland.

I forbindelse med ægteskaberne begik de to indiske mænd grov dokumentfalsk, da de opholdstilladelser og visa, der blev sendt til vielseskontoret på Bornholm var forfalskede.

Retten fandt Rajesh Sharma skyldig i 30 tilfælde af menneskesmugling og dokumentfalsk.

Ud over fængsel i seks år og udvisning fik han konfiskeret 72.000 euro - omkring 540.000 kroner - som retten skønnede, han havde tjent på sine forbrydelser.

Amil Kumar Bamba blev dømt for 21 tilfælde af menneskesmugling og dokumentfalsk. Foruden de fire års fængsel og udvisning konfiskerede retten 25.000 euro - knap 190.000 kroner.

Begge mændene har under hele sagen nægtet sig skyldige. Sharma ankede på stedet dommen til landsretten, mens Bamba valgte at tænke over, om han vil gøre det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.