To mænd varetægtsfængslet for brandbombe mod politiet

To mænd på henholdsvis 22 og 28 år er ved et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i 25 dage.

To mænd varetægtsfængslet for brandbombe mod politiet

De to mænd, der er anholdt for at kaste en brandbombe mod politiet på Christiania tidligt fredag morgen, er ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet i 25 dage.

De to mænd på henholdsvis 22 og 28 år vil ikke udtale sig, oplyser Københavns Politi.

De er begge sigtet for ildspåsættelse og for at have bragt andres liv i fare samt vold mod politiet.

- Ingen af de anholdte ønskede at udtale sig i retten, siger advokaturchef Per Justesen.

Bomben - en såkaldt molotovcocktail - landede kun halvanden meter fra en forbipasserende kvinde. Ilden blev slukket, inden den nåede at antænde trætrappen i opgangen i bygningen Fredens Ark.

Den 22-årige mand blev anholdt på Amager i København fredag middag og senere på dagen anholdt politiet den 28-årige mand i Vanløse.

Politibetjentene var på Christiania for at anholde en person, der mistænkes for et alvorligt knivoverfald på Christiania-værtshuset Nemoland den 23. juni, hvor to personer blev stukket flere gange.

Imidlertid fik betjentene oplyst, at den mistænkte gerningsmand ikke længere bor på Christiania, idet han var blevet bortvist som følge af knivoverfaldene, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.

Han opfordrer christianitterne til at gå til politiet med deres iagttagelser i stedet for at bortvise personen, så han går fri.

- Vi er ikke i tvivl om, at beboere på Christiania lige som alle andre tager afstand fra knivoverfald, ildspåsættelse og vold mod politiet. Men vi savner i den grad, at de står frem med deres iagttagelser og afgiver vidneudsagn, siger Steffen Thaaning Steffensen.

- Det er ikke nok blot at bortvise eventuelle gerningsmænd. Vi kan ikke acceptere nogen form for selvtægt, hverken på Christiania eller andre steder i samfundet, siger han.

De to anholdte i sagen om brandbomben anses af politiet for at være en del af hashhandlernes vagtkorps i Pusherstreet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.