To matchbolde til høgene

Frederikshavn holdt fast i hjemmebanefordelen i uhyre underholdende kamp

Søren Olsson
Frederikshavn White Hawks har givet sig selv to matchpucke i serien imod Herning. Arkivfoto: Bent Bach
Sport 1. april 2016 21:36

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn White Hawks har nu to kampe til at sikre sig en plads i finalekampen om årets danske mesterskab, efter holdet fredag aften vandt med 5-3 hjemme over Herning i den femte semifinale og sikrede sig en føring på 3-2 i serien.

Kampen blev uhyre underholdende med masser af målchancer, og hjemmeholdet kan takke keeper George Sørensen for, at en mængde pucktab i egen zone ikke blev straffet hårdere, ligesom førstekæden med Bau, Miller og Vock igen brillerede.

Første periode var en smule opdelt. Herning startede og sluttede bedst, mens Frederikshavn styrede de midterste minutter. Herning lagde godt fra land, og så ud til at kunne blive rigtigt farlige efter otte minutter, da Jacob Dahlström fortjent røg en tur i boksen for en hooking for at forhindre en stor Herning-chance.

Men Herning smed fordelen væk, da Kasper Degn fik en udvisning for at være for mange spillere på isen, og kort efter røg Rasmus Nielsen ud i to minutter for en tripping.

Høgene var til gengæld ekstremt kyniske i powerplay. Tim Kunes truede med sit slagskud, men passede pucken videre til Mathias Bau, og han fandt Colin Vock helt fri foran mål, og det blev til en sikker scoring.

Robin Bergman havde også en stor chance for hjemmeholdet, som Lubomir Pisar dog fik afværget med en benparade, og så sluttede Herning perioden med masser af tryk i Frderikshavns zone, men det blev aldrig rigtig farligt.

Anden periode blev et sandt festfyrværkeri med masser af chancer, hvor det igen var gæsterne, der startede bedst. Men igen viste Frederikshavn sig stærke i powerplay. Et slagskud fra Mads Larsen gav en retur, og i et par omgange kunne Mathias Bau slå den i nettet til 2-0.

Med tanke på, hvordan det hidtil er gået i serien lignede det en afgørelse, men Herning var ikke af samme opfattelse, og da høgene sløsede en del med pucken, så fik gæsterne en vej tilbage i kampen.

Først erobrede Martin Sagat pucken i Frederikshavns zone og satte den sikker tind, og kort efter mistede mads Larsen pucken på Hernings blueline til Kyle Essery. Han skøjtede hele vejen mod mål og afsluttede flot i nettaget.

Men Frederikshavn svarede igen med det samme - blot 28 sekunder skulle der gå. før pucken lå bag Lubomir Pisar. Mathias Bau sendte en blød puck på tværs foran mål, og nærmest i liggende stilling lykkedes det for Colin Vock at sende den ind - hans andet mål i kampen.

4-2 faldt seks minutter inde i tredje periode. Christian Kristiansen kom rundt om mål, men blev reddet far tæt hold. Pucken fløj over på modsatte side af målet, og her lykkedes det for Steffen Klarskov at slå den ind fra en ekstremt spids vinkel.

Herning lignede længe et hold, der havde givet op, men med fem minutter igen kom der for alvor tryk på, men igen var George Sørensen mere end vågen i flere omgang. 2.50 før tid fik Herning dog reduceret ved Tomas Sinisalo efter godt forarbejde fra Martin Sagt, der fik pucken bag mål og lagde en flot pasning ind foran, og Herning tog med det samme keeperen ud for at lægge tryk på. Men 1.22 før tid lukkede Frederikshavn kampen, da Robert Carlsson kunne score i tomt mål - på ny assist fra Bau.

Sjette kamp spilles søndag klokken 14 i Herning - med mindre tidspunktet flyttes på grund af tv.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...