Udland

To militære instruktører fra USA skudt og dræbt i Jordan

Tre amerikanere blev ramt af skud - to dødeligt - da de kørte forbi sikkerhedskontrol i Jordan.

Tre amerikanske militære instruktører blev dræbt ved et skyderi fredag på en jordansk luftbase. Det oplyser en amerikansk embedsmand ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Tidligere blev det meddelt, at to amerikanere var dræbt.

Skyderiet skete ved indkørselsporten til Al-Jafr luftbasen, da en bil med de amerikanske instruktører undlod at standse. Det oplyser den jordanske hær, som tilføjer, at en jordaner også blev såret.

- Det kom til en skudveksling fredag morgen ved Feisal luftbasen i Al-Jafr, da en bil med undervisere forsøgte at køre gennem porten uden at adlyde ordrer fra vagterne om at stoppe, siger militæret i en erklæring.

En af de amerikanske instruktører døde på stedet, mens de to andre blev fløjet til Kong Hussein-hospitalet i Amman, hvor de døde af deres sår, oplyser den unavngivne amerikanske embedsmand.

Kilden tilføjer, at USA's forsvarsministerium nu er i kontakt med jordanske myndigheder for at få klarlagt, hvad der præcist skete.

Jordan er en af USA's nøgleallierede i Mellemøsten. Landet er med i den amerikanskledede koalition, som bekæmper Islamisk Stat.

De amerikanske styrker har optrænet en mindre gruppe af syriske oprørere i Jordan. Amerikanske instruktører har desuden trænet irakere og palæstinensiske sikkerhedsstyrker i Jordan i de seneste par år.

Fredagens skuddrama sker knap et år, efter at en jordansk politimand skød og dræbte to amerikanske instruktører, en sydafrikaner og to jordanere ved et af politiets træningscentre øst for Amman.

Politimanden blev selv skudt til sidst.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.