Udland

To millioner er uden el efter uvejr i USA

Et voldsomt uvejr har hærget det nordøstlige USA, hvor en er dræbt, og elforsyningen til millioner er afbrudt.

To millioner er uden el efter uvejr i USA

Mindst en person er blevet dræbt i USA af det voldsomme uvejr, der sent fredag ramte Washington, og efterlod omkring to millioner mennesker uden strøm, oplyser amerikanske medier.

NBC News meddeler, at en kvinde i den nordlige del af staten Virginia blev dræbt, da et træ væltede ned over hendes hus.

Uvejret med vindstød af orkanstyrke kom efter en dag med rekordhøje temperaturer i området.

Guvernøren for West Virginia, Earl Ray Tomblin, erklærede undtagelsestilstand efter at flere end 500.000 elektricitetskunder i 27 regioner stod uden strøm som følge af uvejret.

Det lokale forsyningsselskab, Pepco, rapporterede om 226.012 udfald i Montgomery County og 133.160 i Prince George's County, der begge ligger i delstaten Maryland. Dertil kommer 66.684 uden elektricitet i Washington.

Flere end 800.000 mennesker var uden strøm i Virginia ifølge forsyningsselskabet Dominion Virginia Power.

Omkring 430.000 hjem og virksomheder havde ingen elektricitet i de dele af Maryland, der forsynes af Baltimore Gas and Electric, skriver avisen The Washington Post.

Men det østlige USA er ikke alene om at være ramt af de voldsomme naturkræfter. Den centralt beliggende delstat Colorado er ramt af de værste skovbrande nogensinde.

Præsident Barack Obama besøgte fredag det område, der er ramt af skovbranden, som har kostet mindst to mennesker livet, ødelagt flere hundrede huse og tvunget 35.000 væk fra deres hjem i og omkring delstatens næst største by Colorado Springs.

Obama fløj i sin jet Air Force One over de berørte områder, hvor branden endnu ikke er under kontrol. Embedsmænd betegner det som den mest ødelæggende brand i delstatens historie.

Skovbranden, der har fået navnet Waldo Canyon fire, spreder sig hurtigt godt hjulpet af stærke skiftende vinde og rasede tirsdag nat gennem beboelsesområder i det nordvestlige hjørne af Colorado Springs.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.