Udland

To mindre jordskælv vækker rædselsminder i Italien

I løbet af lørdag aften og nat har to jordskælv rystet området lidt øst for den italienske hovedstad Rom.

To mindre jordskælv vækker rædselsminder i Italien

To jordskælv har i løbet af lørdag aften og natten til søndag rystet Italien - i præcis samme område, hvor et jordskælv i april 2009 kostede 309 mennesker livet.

Minderne om det blodige jordskælv for fire år siden fik lørdag nat hundredvis af italienere til at flygte ud af deres huse i panik.

Mange har natten igennem opholdt sig udendørs i biler og telte af frygt for flere jordskælv.

Efter det første jordskælv døde en 63-årig kvinde med hjerteproblemer i byen Isola del Liri, 100 kilometer sydøst for hovedstaden Rom, oplyser nyhedsbureauet dpa.

Det var i området omkring Isola del Liri, det første jordskælv ramte ved 22-tiden lørdag aften. Det målte 4,8 på richterskalaen.

Fire timer efter ramte et jordskælv med styrken 3,7 L'Aquila, 120 kilometer nordøst for Rom, hvor mange af indbyggerne blev vækket af rystelserne og skyndte sig ud på gaderne.

Til sammenligning målte det blodige jordskælv i L'Aquila i april 2009 6,3 på richterskalaen. Sagen fik et retligt efterspil, idet seks videnskabsmænd og en regeringsembedsmand i oktober 2012 blev kendt skyldige i manddrab, fordi de undervurderede jordskælvets styrke.

Efter jordskælvene lørdag aften og nat er der dog kun meldt om små skader på huse - folk beretter om revner og ødelagte vinduer. Søndag holder alle kirker i området lukket for at tjekke for eventuelle skader.

Også den græske halvø Peloponnes er tidligt søndag morgen blevet rystet af to jordskælv med en styrke på henholdsvis 4,9 og 4,9, men ingen er kommet til skade, rapporterer den græske statsradio.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.