To nordjyske folkeskoler hængt ud af ministerium

Undervisningsministeriet mener ikke de to skoler lever op til statens kvalitetskrav, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Ankermedet skole i Skagen lever ifølge Undervisningsministeriet ikke op til statens kvalitetskrav. Arkivfoto

Ankermedet skole i Skagen lever ifølge Undervisningsministeriet ikke op til statens kvalitetskrav. Arkivfoto

NORDJYLLAND:To nordjyske skoler hænges nu ud af Undervisningsministeriet for ikke at leve op til de kvalitetskrav, som ministeriet stiller generelt til skolerne.

De to skoler er Hanstholm Skole og Ankermedets Skole i Skagen.
De to skoler anklages for, at deres elever klarer sig markant dårligere ved folkeskolens afgangsprøve, end man ville forvente med deres hjemmebaggrund. Det vil sige forældrenes indtægt- og uddannelsesniveau med videre - den såkaldte ”socioøkonomiske reference” - vurderer undervisningsministeriet.

Viceskoleleder uenig

Den vurdering er viceskoleleder Søren Ottosen, Hanstholm Skole, dog ikke enig i.

- Jeg synes ærligt talt, det er fattigt at lave den liste. Folkeskolens formålsbeskrivelser er meget brede, og vi skal altså meget mere end at lære eleverne at læse, skrive og regne, siger han.
Syv andre skoler får også dumpekarakterer i denne del af Undervisningsministeriets screening af folkeskolerne.
De syv er Tingbjerg Skole og Rådmandsgades Skole i København, Skelgårdsskolen i Tårnby, Græsted Skole i Gribskov Kommune, Møllevangsskolen i Faxe samt Tovshøjskolen og Center-10 i Aarhus.

12 kommuner får besked

I alt 12 kommuner får besked fra Undervisningsministeriet om, at de faglige resultater på i alt 17 folkeskoler ikke står mål med statens kvalitetskrav.

Eleverne har fået for dårlige karakterer flere år i træk, og kommunalbestyrelserne skal nu forklare Undervisningsministeriet, hvad de vil gøre ved det.
Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har screenet skolerne på tre forskellige parametre.
Otte af de 17 skoler har tre år i træk haft et karaktergennemsnit blandt de laveste fem procent af samtlige folkeskoler i mindst to af de bundne prøvefag.
Det er Tingbjerg skole, Rådmandsgades Skole og Guldberg Skole i København, Uddannelsescenter Nygård i Brøndby, Strandgårdsskolen i Ishøj, H.C. Andersen Skolen i Odense, Slotsskolen i Horsens og Tovshøjskolen i Aarhus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.