To nye ebolatilfælde varsler spredning af smitte i DRCongo

De første ebolatilfælde er bekræftet i regionen Sydkivu i DRCongo - 700 kilometer fra det først ramte område.

Det har været svært for myndighederne i DRCongo at inddæmme ebolaudbruddet. Her er det sundhedspersonale i millionbyen Goma på arbejde.

Det har været svært for myndighederne i DRCongo at inddæmme ebolaudbruddet. Her er det sundhedspersonale i millionbyen Goma på arbejde.

GOMA:Det smitsomme ebolavirus fortsætter tilsyneladende med at sprede sig i det centralafrikanske land Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo).

Der er således bekræftet to ebolatilfælde i regionen Sydkivu i løbet af den seneste uge. Det oplyser sundhedspersonale fredag.

Regionen ligger over 700 kilometer syd for det område, hvor de første tilfælde for over et år siden blev registreret i det østlige Congo.

Over 1800 personer har mistet livet på grund af ebola siden udbruddets begyndelse den 1. august sidste år.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) betegnede i juli ebolaudbruddet som en "folkesundhedsmæssig krisesituation af international betydning".

Det skete, kort efter at virusset havde spredt sig til millionbyen Goma. Byen ligger ved grænsen til Rwanda og har blandt andet en international lufthavn.

Det har været svært for DRCongos myndigheder at inddæmme udbruddet i den østlige del af det store centralafrikanske land.

Det skyldes blandt andet, at området er præget af en voldelig konflikt, og at der er skepsis over for at lade sig behandle.

Nyhedsbureauet TT har tidligere talt med den congolesiske læge Jean Paul Buhendwa. Ifølge ham er myter den største trussel mod at stoppe smitten.

- Det er en udbredt opfattelse i mit land, at ebola ikke er et smitsomt virus, men er skabt i et laboratorie for at udrydde visse mennesker, siger lægen.

Han siger, at nogle mener, at ebola er blevet skabt for slå congolesere ihjel.

Ebola udløser diarre, opkast, feber og blødninger og smitter via kropsvæsker.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.