Udland

To passagerer på forsvundet fly rejste på stjålne pas

Der er ingen personer fra Italien eller Østrig om bord på det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines.

To af de i alt 239 passagerer om bord på det fly, der på mystisk vis er forsvundet i det østlige Asien, rejste på stjålne pas.

Således er der hverken italienske eller østrigske statsborgere om bord på Malaysia Airlines-flyet, som luftfartsmyndighederne mistede kontakten til fredag aften.

Flyselskabet har tidligere oplyst, at 14 forskellige nationaliteter var om bord på flyet: 153 personer fra Kina, 38 fra Malaysia og 12 fra Indonesien.

De øvrige kommer, ifølge selskabet, fra Australien, Frankrig, USA, New Zealand, Ukraine, Canada, Rusland, Italien, Taiwan, Holland og Østrig.

Men den østriger, der på papiret skulle være om bord, er ifølge det østrigske udenrigsministerium i sikkerhed i hjemlandet. Hans pas blev stjålet for to år siden, da han var på ferie i Thailand.

- Vores ambassade fik oplysningerne, at der var en østriger om bord. Det fremgik af passagerlisten fra Malaysia Airlines. Vores system kom tilbage med oplysningen om, at det var et stjålet pas, siger talsmand for det østrigske udenrigsministerium.

Politiet har opsøgt manden i hans hjem og forklaret ham situationen, lyder det videre.

En næsten tilsvarende historie kommer fra i Italien.

Det italienske udenrigsministerium oplyser således, at ingen italienere er om bord på det forsvundne fly.

Ifølge flyselskabets passagerliste skulle 37-årige Luigi Maraldi elles være om bord, men hans pas blev ligeledes stjålet under en tur til Thailand i august sidste år, skriver avisen Corriere Della Sera.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst