Udland

To personer dræbt i bombeeksplosioner i Boston Maraton

To personer har mistet livet i bombeeksplosioner ved mållinjen i Boston Maraton, melder politiet.

To personer dræbt i bombeeksplosioner i Boston Maraton

Ifølge politiet i Boston er to personer blevet dræbt, efter at to eksplosioner fandt sted tæt ved mållinjen i Boston Maraton.

Flere end hundrede personer er kvæstet og bliver behandlet på hospitalet, skriver nyhedsbureauet Reuters og citerer The Boston Globe. Reuters kan dog ikke selv få bekræftet, at antallet af sårede er så højt.

Arrangørerne af Boston Maraton bekræfter via deres Facebook-profil, at der er tale om bombeeksplosioner.

Myndighedspersoner, der undersøger hændelsen, rapporterer desuden ifølge CNN, at de har fundet flere "ueksploderede enheder".

Et par timer efter eksplosionerne ved maraton-løbet fandt endnu en eksplosion sted i byen.

Det var på JFK-biblioteket, der ligger cirka fem kilometer fra Boston Maratons mållinje. Det er endnu uvist, om der er en sammenhæng mellem de to hændelser.

Den første eksplosion skete omkring en time efter, at vinderen af Boston Maraton havde passeret mållinjen. Der lød en kraftig eksplosion på den nordlige side af Boylston Street. En anden eksplosion hørtes blot fem sekunder efter.

Adskillige blodige tilskuere skulle efter sigende være blevet bragt til de læge-telte, der egentlig er sat op for at tage sig af trætte løbere.

Ambulancer ankom hurtigt til stedet, og det lokale politi er i færd med at undersøge, hvad der præcist er sket.

TV-billeder viste kraftig røgudvikling og kaos på stedet efter eksplosionerne, som gik af meget tæt på tilskuerne, som heppede på løbets deltagere.

Ifølge Boston Maratons hjemmeside deltog 74 danskere i løbet.

Mike Mitchell fra Vancouver i Canada, som deltog i løbet, var lige løbet over mållinjen, da han hørte en "høj eksplosion" bag sig. Han fortæller, at røg steg 15 meter op i vejret, og folk begyndte at løbe og skrige.

- Alle panikkede fuldstændig, siger Mitchell til nyhedsbureauet Reuters.

- Der var folk, der var meget meget blodige, siger Laura McLean, en løber fra Toronto, til The Wall Street Journal.

Politiet i Boston har beordret, at mobiltelefonnettet i det aktuelle område i det centrale Boston, bliver lukket, for at undgå at signaler fra mobiltelefoner detonerer eventuelle fjernstyrede sprængladninger, rapporterer CBS News.

Eksplosionerne har fået politiet i New York til at øge sikkerheden omkring de store seværdigheder på Manhattan samt på og omkring dyre og prominente hoteller i byen, siger Paul Browne, der er vicekommissær hos New York Politi.

Talsmand for politiet i Washington D.C., Paul Metcalf, siger desuden, at politiet her ligeledes har forhøjet sikkerhedsniveauet.

Præsident Barack Obama er blevet informeret om situationen. Han har beordret myndighederne til at gøre det yderste for at finde ud af, hvad der er sket.

27.000 deltog i løbet, der regnes for at være et af verdens mest prestigefyldte maratonløb. Det har været afholdt siden 1897.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.