Flyulykker

To personer er hårdt såret efter flystyrt

Lille jetfly styrtede ned på Bornholm

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

To personer er i livsfare efter et flystyrt lørdag eftermiddag på Bornholm. Foto: Scanpix

RØNNE:To personer blev lørdag alvorlig kvæstet efter et flystyrt lørdag eftermiddag på Bornholm.

Et tysk indregistreret Lear Jet-fly forulykkede i en majsmark nær Bornholms Lufthavn ved Arnager syd for Rønne lørdag eftermiddag klokken 13.40. Ulykken skete, da flyet skulle lande.
Der var kun to personer om bord på flyet.
Piloten er en 38-årig mexicansk statsborger, og passageren er en 27-årig polsk statsborger, oplyser Bornholms Politi.

Uden for livsfare

I første omgang blev det vurderet, at begge mænd var i livsfare, men først på aftenen oplyser politiet, at den polske passager er ved bevidsthed og uden for livsfare.

Den mexicanske pilot pådrog sig et åbent kraniebrud ved styrtet, og han er under behandling på Rigshospitalets Traumecenter.
Akutlægehelikopteren fra Ringsted og en af forsvarets redningshelikopter blev med det samme sendt til ulykkesstedet.
De to personer var begge fastklemt, og det tog henholdsvis 50 og 60 minutter at skære dem fri, før de kunne flyves i helikopter til behandling på Rigshospitalet i København, hvor de ankom omkring klokken 16.

Gik galt under landing

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er endnu ikke klarlagt, men det ligger fast, at ulykken skete under landing, hvor flyet ankom fra sydlig retning.

Politiet har afspærret området i en radius af 50 meter fra uheldsstedet, ligesom der er etableret et flyveforbud over området.
Flyveforbuddet gælder overflyvning af selve uheldsstedet og i en radius af 200 meter omkring det, men det er dog tilladt at lande og lette i lufthavnen.
/ritzau/