To rådgivere søger væk og én er fyret

Rebild Kommune skal ud og finde nye socialrådgivere efter to opsigelser og én fyring på en uge

Centerchef Peter Mikael Andreasen har respekt for opsigelserne og afviser, at de to socialrådgivere er blevet presset til at forlade kommunen. Arkivfoto

Centerchef Peter Mikael Andreasen har respekt for opsigelserne og afviser, at de to socialrådgivere er blevet presset til at forlade kommunen. Arkivfoto

REBILD:Gruppen af socialrådgivere i Center Familie og Handicap i Rebild skal igen have nye kolleger.

I sidste uge sagde to socialrådgivere op, og tirsdag blev én socialrådgiver efter NORDJYSKE Stiftstidendes oplysninger fyret på gråt papir og sendt hjem med øjeblikkelig virkning efter et møde med ledelsen.

- Jeg må konstatere, at den negative spiral, jeg har frygtet, allerede er i fuld gang, siger socialrådgivernes nordjyske formand Mads Bilstrup.

Så sent som i søndags advarerede han i NORDJYSKE Stiftstidende om, at det massive arbejdspres på rådgiverne i Center Familie og Handicap kombineret med en 100 procent topstyret proces med at få rettet de mange fejl i sagsbehandlingen inden 1. marts, kunne få rådgiverne til at bukke under.

Frygter reel medarbejderflugt

- De to opsigelser er for mig et udtryk for, at den totale topstyring, som forvaltningens ledelse presser ned over hovedet på medarbejderne, får dem til at flygte fra kommunen, siger Mads Bilstrup.

Han frygter, at de to opsigelser kun er begyndelsen på en reel medarbejderflugt.

Respekt for beslutningen

Centerchef for Center Familie og Handicap Peter Mikael Andreasen bekræfter de to opsigelser, som han har stor respekt for.

- Et arbejde skal ikke ødelægge et menneske. Der er forskel på, hvad vi hver især kan klare. Nogle gange kan man komme i en arbejdsmæssig situation, der er for hård.

- Det tror jeg er tilfældet for de to medarbejdere, som ikke længere ønsker at være en del af kommunen. Sådan en beslutning har jeg stor respekt for, siger Peter Mikael Andreasen.

Han fastholder nødvendigheden af en stram topstyring, indtil alle sager er rettet op senest 1. marts.

- Det er simpelthen nødvendigt for at sikre borgernes retssikkerhed, siger Peter Mikael Andreasen.

Da Ankestyrelsen tilbage i marts detaljeret blotlagde Rebild Kommunes massive svigt i den Rebild-sagen, bekendtgjorde borgmester Anny Winther (V), at der var behov for en helt ny fagkultur blandt rådgiverne i Center Familie og Handicap

Ingen er presset ud

Centerchef Peter Mikael Andreasen afviser, at de to socialrådgivere, som nu har sagt deres job op, er blevet presset til at træffe den beslutning fordi de har været illoyale, kritiske eller på andre måder sat sig på tværs.

- Der er ikke nogen, der er blevet presset ud. Jeg har ansvaret for det, der foregår. Jeg er ikke bange for at sige det direkte til en medarbejder, hvis vedkommende ikke længere skal være en del af Rebild Kommune, siger Peter Mikael Andreasen.

Han ønsker ikke at udtale sig om fyringen af en socialrådgiver tirsdag.

- Det ved jeg simpelthen ikke, om jeg må, siger Peter Mikael Andreasen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.