Dronninglund

To storke tog sig et hvil

De to storke spankulerer ved Dronninglund Slot. Foto: Ole Torp

De to storke spankulerer ved Dronninglund Slot. Foto: Ole Torp

DRONNINGLUND:Tirsdag og onsdag var der to hvide storke, som er set spankulerende og fouragerende efter føde på enge og marker lige vest for Dronninglund Slot.

Ifølge lokale borgere har der tidligere ynglet hvid stork ved Dronninglund Slot. Storken er reelt uddød i Danmark som ynglefugl og regnes officielt for kritisk truet på den danske rødliste over truede arter. Men fra tid til anden forsøger enkelte ynglepar at genindvandre og etablere sig. Omstrejfende fugle fra Tyskland og Polen kan også være på besøg og i Skåne har man igennem flere år haft et udsætningsprojekt hvorfra nogle fugle også kan være kommet fra.

Mangel på naturlige enge, moser og ådale og paddevandhuller har medført at storken er forsvundet fra Danmark igennem de sidste 100 år, idet storken lever af padder, insekter, slanger, fisk, snegle, fugleunger, gnavere mv. Det kunne være fantastisk hvis storken havde udset sig de flotte omgivelser ved Dronninglund Slot som levested fremover, lyder det fra flere borgere.

- Hvis man vil se storkene skal man ikke gå tæt på dem og ikke stige ud af bilen hvis man kommer kørende, men bare se dem fra bilen, lyder det fra kommunal side.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.