To supermålmænd kan give målfattig finale

De seneste 10 års bedste målmænd Iker Casillas og Gianluigi Buffon står overfor hinanden i EM-finalen.

To supermålmænd kan give målfattig finale

Yngre opkomlinge som Tysklands Manuel Neuer og Englands Joe Hart stræber efter at blive de bedste målmænd i verden, men når EM-finalen sparkes i gang søndag aften, må de sidde hjemme i sofaen og se på de to keepere, de skal vælte af tronen.

Siden 2003 har Italiens Gianluigi Buffon og Spaniens Iker Casillas tilsammen vundet otte ud af ni gange, når verdens bedste målmand er blevet kåret.

Fire gange er det blevet Buffon, fire gange Casillas. Kun i 2005 lykkedes det Tjekkiets Petr Cech at bryde kongerækken. Og respekten mellem de to målmænd er da også til at få øje på.

- Det er faktisk mærkeligt med Buffon, fordi der plejer altid at være en vis udskiftning mellem topmålmændene, men Gigi er altid blandt de bedste og har vundet store ting, siger Iker Casillas ifølge dpa om 34-årige Buffon, men kunne ligeså godt have talt om sig selv.

Buffon slog igennem allerede som teenager i Parma, men har siden 2001 spillet for Juventus, som han har vundet flere mesterskaber med. Den største triumf var dog VM-titlen med Italien i 2006.

- For hele fodboldverdenen er han allerede en legende, mener Casillas.

Spanieren selv har dog intet at skamme sig over. Tallene, der beskriver hans karriere, er nærmest skræmmende. I en alder af blot 31 år spiller han i aften sin landskamp nummer 137. Hvis Spanien vinder, bliver det sejr nummer 100 i landsholdsdragten.

Casillas har vundet både EM- og VM-titlen og går ind til finalen med selvtilliden fra ni knockout-kampe i træk ved slutrunder uden, at der er gået så meget som et eneste mål ind på Real Madrid-keeperen.

- Han er en fyr, der samler holdet, og han er der altid, når du har brug for det. Han er også meget sjov og har altid været det. Han har aldrig ændret sig, lyder skudsmålet fra Casillas' spanske holdkammerat Xavi.

De to supermålmænd står over for hinanden i EM-finalen, der spilles i Kijev. Kampen starter søndag 20.45, når de to kaptajner Buffon og Casillas har givet hånd og trukket lod.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.