Udland

To ton narko fundet på kirkegård i Mexico

241 pakker med marihuana lå skjult i to gravsteder nær berygtet mexicansk grænseby.

To ton narko fundet på kirkegård i Mexico

Mexicanske soldater har fundet mere end to ton marihuana, som lå gemt i gravsteder på en kirkegård i den nordøstlige del af Mexico. Det oplyser landets forsvarsministerium søndag.

Soldaterne var på patrulje i byen Los Villa Nueva, som ligger tæt ved grænsen til USA, da de opdagede 241 pakker med marihuana. Narkoen var skjult under stenplader i to gravsteder.

Det mexicanske militær oplyser, at var gemt 2241 kilo af det forbudte stof på kirkegården.

Området omkring Los Villa Nueva og grænsebyen Ciudad Camargo er et af de mest voldelige i landet. Efterkommere fra det tidligere så stærke narkokartel Gulf kæmper her mod Zeta-kartellet om at få kontrol over de lukrative smuglerruter til USA.

Siden Mexicos præsident Felipe Calderon i december 2006 erklærede narkokartellerne krig, er mere end 50.000 mennesker omkommet i kampe, der involverer både de kriminelle netværk og landets sikkerhedsstyrker.

Titusindvis af politibetjente og soldater er med til at udkæmpe narkokrigen. Mexicos narkokrig har sit udspring i strid om territorium mellem forskellige karteller og grupper, der både gør sig i narko, kidnapning, afpresning og menneskehandel.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.