To tredjedele af ældremilliarden går til mere personale

Størstedelen af de foreløbige udbetalinger fra finanslovens ældremilliard går til at ansætte mere personale.

1. juli 2016 07:39

Landets 98 kommuner har fredag deadline for at lægge billet ind på en del af den ældremilliard, som regeringen og blå blok øremærkede til ældreområdet i finansloven.

Ifølge de foreløbige tal fra Sundheds- og Ældreministeriet bliver to tredjedele af pengene brugt til at ansætte nyt personale.

- Det ser ud til, at kommunerne i vid udstrækning vælger at prioritere flere varme hænder til en række forskellige opgaver, der blandt øger livskvaliteten og skaber bedre sammenhæng i plejen, siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

- Det, synes jeg, er meget tilfredsstillende, og det stemmer godt overens med de ønsker om en mere værdig ældrepleje, som jeg har hørt fra de ældre selv, siger hun i en pressemeddelelse.

Indtil videre har ministeriet modtaget redegørelser for cirka 750 millioner kroner af ældremilliarden, også kaldet værdighedsmilliarden. Heraf går 67 procent af pengene til lønudgifter.

Kommunerne skal redegøre for, hvordan de ekstra penge skal bruges i år. Redegørelsen skal offentliggøres på kommunens hjemmeside og indsendes til Sundheds- og Ældreministeriet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...