To undersøgelser af de samme i lejligheder

Der er lavet to forskellige undersøgelser for at kaste lys over skimmelsvamp-problemerne hos Skagen Boligforening

Sådan her så det eksempelvis ud i lejlighederne, da NORDJYSKE besøgte dem i slutningen af juli. ?Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Sådan her så det eksempelvis ud i lejlighederne, da NORDJYSKE besøgte dem i slutningen af juli. ?Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

SKAGEN:Siden NORDJYSKE i denne sensommer første gang skrev om lejlighederne på Danevej, så har to forskellige firmaer set nærmere på forholdene.

Skagen Boligforening har fået Teknologisk Institut til at undersøge boligblokken - og sideløbende har Frederikshavn Kommune fået Søren Garde Rådgivning til at gøre det samme.
”Da der kunne forudses kritik af boligforeningens undersøgelse, besluttede Center for Teknik og Miljø at få udarbejdet sin egen undersøgelse”, hedder det således i et notat fra sagen.

Utilfredse beboere

NORDJYSKE har talt med et par af beboerne, og - som forventet hos Center for Teknik og Miljø - er de ikke begejstrede for den måde, som de to rapporter er lavet på.

- Vi mener, at prøveudtagelserne er for mangelfulde. Lejlighederne er ikke undersøgt godt nok, fortæller Kurt Trier Pedersen.
- Hvorfor er der kun taget prøver i vindueskarme? Hvad med vægge og loft, specielt inde i børneværelset, hvor der var tydelig skimmelsvamp under loftet og over vinduet, spørger en anden beboer, Katrin Weihe.

Enslydende konklusioner

Uanset hvad så er konklusionerne i de to undersøgelser nogenlunde enslydende.

Værst angrebet er Danevej 29, 2. t.v., hvor der er konstateret sundhedsfare, og den bør ifølge Søren Gade Rådgivning ”fraflyttes indenfor højest tre måneder, da der er fugt/skimmel i et betydeligt omfang (nærliggende sundhedsfare)”.
To andre boliger - Danevej 29, 2. t.h. og 2. t.v. - er angrebet i lidt mindre grad. Her skal der gennemføres nogle ret begrænsede arbejder, hvorefter de vil være forsvarlige at bo i. Det bliver dog anbefalet at boligforeningen fremover fører skærpet tilsyn med lejlighederne (besigtigelse hver vinter).
De to sidste af de fem undersøgte boliger ligger på Danevej 31. Her blev forekomsten af skimmelsvamp fastslået til at være under grænsen for, hvad der vurderes som et problem.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder ramt af strømafbrydelse
Luk