Danmark

To unge søskende vinder årets X Factor

Duoen Embrace, der består af to søskende fra Holstebro, vinder årets X Factor.

X Factor Finale Foto: Scanpix/Martin Sylvest

X Factor Finale Foto: Scanpix/Martin Sylvest

Vinderen af den niende sæson af X Factor hedder Embrace. Det står klart efter finalen i det populære tv-show fredag aften, hvor de to søstre Anilde og Azilda fra Holstebro tog sejren.

Gennem flere måneder har seerne kunnet følge med i udskillelsesforløbet, hvor håbefulde sangere er blevet skåret ned til først et felt på ni deltagere og senere til finalefeltet, der ud over Embrace bestod af 17-årige Reem fra Valby og den 22-årige sanger Alex fra Nærum.

Programmet har i år haft Remee, Thomas Blachman og Mette Lindberg ved dommerbordet.

Førstnævnte har haft ansvaret for grupperne, mens Blachman har haft tjansen med de ældre deltagere og Mette Lindberg med de yngre i kategorien 15-22 år. Allerede inden showets finale var Thomas Blachmans tre deltagere stemt ud.

I aftenens finale lagde Alex ud på scenen med nummeret "Crazy" af Gnarls Barkley, før de to søstre i Embrace gav deres bud på den smukke ballade "Like I’m Gonna Loose You" af Meghan Trainor.

- I gør det på fin og kærlig måde, så man har lyst til at kramme jer, sagde dommer Thomas Blachman til de to søskende, Anilda og Azilde, før han gik på scenen og omfavnede de to piger.

17-årige Reem sluttede første runde af som en hvirvelvind på scenen, da hun både sang og dansede sig gennem "Where Are Ü Now", som Skrillex, Diplo og Justin Bieber står bag.

Traditionen tro skulle de tre finalister også på scenen med etablerede artister, og her fik Alex lov at synge sammen med Patrick Dorgan og Mads Langer, mens Embrace fik selskab af Alex Vargas og gruppen Scarlet Pleasure.

Popdarlingen Christopher havde på aftenen inviteret Reem til at synge duet på den helt nye single "I Won't Let You Down", mens også den amerikanske Brandon Beal lagde vejen forbi scenen for at synge hittet "Golden", med Valby-pigen.

Da den første finalist efterfølgende skulle skilles fra, blev det et farvel til Alex, der altså sluttede som nummer tre.

Den endelige dyst stod således mellem Reem og Embrace, der dernæst gik på scenen med deres bud på en vindersang, som de selv har været med til at skrive.

Her var det altså Embrace-søstrenes "Commitment Issues", der fik flest seerstemmer, og dermed gav dem den eftertragtede førsteplads.

Vinderen af årets X Factor får - ud over æren - lov at lave en såkaldt EP i London, hvor et af numrene af skrevet af Julian Bunetta og John Ryan, der blandt andet har skrevet sange til og produceret for One Direction og John Legend.

Derudover skal Embrace lave en musikvideo med den rutinerede instruktør Michael Sauer Christensen, der tidligere har arbejdet med blandt andet Nik & Jay.

Det er kun anden gang i X Factors danske historie, at en gruppe vinder showet.

DR har allerede afsløret, at programmet vender tilbage igen næste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst