Tobias Dybvad på kærlighedsjagt: Det har krævet overvindelse

Komikeren har kastet sig ud i at finde en kæreste, men nyder godt af sit afslappede forhold til afslag.

Tobias Dybvad vil gerne have en kæreste. Afslagene bruger han som inspiration i sit show. Foto: Scanpix/Simon Læssøe

Tobias Dybvad vil gerne have en kæreste. Afslagene bruger han som inspiration i sit show. Foto: Scanpix/Simon Læssøe

Siden han første gang trådte op på en scene, har han skullet vænne sig til, at det er knald eller fald. Sandsynligheden er, at Tobias Dybvads jokes vil få folk til at skrige af grin, men det er aldrig garanteret. Det kan gå galt.

Det har komikeren lært at håndtere gennem sine mange år i branchen, men faktisk har det vist sig, at den evne også kan bruges i privatlivet, når man som 36-årige Tobias Dybvad har kastet sig aktivt ud i at finde en kæreste.

- Standup er et rigtig godt middel, hvis man vil lære at håndtere en afvisning. Der er virkelig vilde "highs", men der er også vilde "lows". Heldigvis er der klart flest opture, siger Tobias Dybvad.

Det er ikke for at få inspiration til sit nye standupshow," Fasser Partner", at han har kastet sig ud i datingens svære kunst. Men hver gang et scoringsforsøg eller en date er gået galt, har det alligevel været naturligt for ham at se det som noget brugbart.

- Som komiker lærer man at se sine nederlag og skuffelser som noget, der trods alt er en gave, fordi det ofte er en god historie. Man vender hurtigt et nederlag til en sejr, fordi der er jokes i den.

- Nu skal det ikke lyde, som om mit datingliv er ét langt nederlag, men det er bare klart sjovest at tale om de kiksede øjeblikke. Publikum gider jo ikke høre om sejrene. Så jeg kan næsten blive glad, når der sker noget kikset eller akavet, siger han.

Hans åbne tilgang har betydet, at han blandt andet har kastet sig ud i at invitere kvinder, han møder på gaden, ud.

- Jeg har aldrig haft svært ved at komme i kontakt med kvinder eller tale med dem, men sådan at gå hen til en kvinde på gaden og invitere hende ud, det har jeg sgu aldrig gjort før. Og det kræver altså noget overvindelse, siger han.

- Men jeg har kun oplevet kvinder, der syntes, at det var optur - om de så var interesserede eller ej, fortæller komikeren.

Om hans aktive søgen efter en kæreste rent faktisk har båret frugt, vil han først afsløre i showet. Men han er ikke i tvivl om, at han er klar til et seriøst forhold.

- Jeg har altid syntes, at det var smådesperat, når folk sagde, at de virkelig gerne ville have en kæreste. Derfor er det også lidt sjovt for mig at sige det højt - især på scenen.

Desperat er han dog langtfra - bare klar til at tage hul på et nyt kapitel af livet.

- Jeg har altid været en enspændertype, men jeg kan godt mærke, at jeg har lyst til at lægge planer sammen med nogen og drømme sammen med nogen. At have nogen at dele oplevelser og succeser med. Det bliver mere og mere tiltalende, siger han.

Han er ikke i tvivl om, at han en dag vil stifte familie, men hvornår det sker, betyder ikke så meget.

- Jeg frygter ikke, at et forhold skulle blive alvorligt, og at der ville komme børn hurtigt, men jeg kan også sagtens vente fem år. Det er et meget rart sted at være, siger Tobias Dybvad.

I foråret tager komikeren på turné med showet "Fasser Partner", der blandt andet kommer forbi Horsens, Odense, Slagelse og Holstebro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.