Tø ikke mad op ved stuetemperatur

Læs her, hvordan du bedst tør kødet op

Det kan være meget fristende at lade kødet tø op køkkenbordet, men ifølge ekspert i ernæring og fødevarer ved Professionshøjskolen Metropol, Preben Vestergaard Hansen, er det ikke nogen god idé. Arkivfoto

Det kan være meget fristende at lade kødet tø op køkkenbordet, men ifølge ekspert i ernæring og fødevarer ved Professionshøjskolen Metropol, Preben Vestergaard Hansen, er det ikke nogen god idé. Arkivfoto

Det kan være meget fristende at lade kødet tø op køkkenbordet, men ifølge ekspert i ernæring og fødevarer ved Professionshøjskolen Metropol, Preben Vestergaard Hansen, er det ikke nogen god idé. Det skriver alive.dk. - Man skal huske på, at kødet kommer til at stå i lang tid ved stuetemperatur, og temperaturen i kødet kommer måske til at stige mere, end hvad godt er. Og det kan betyde, at der kan opstå vækst af bakterier. Det betyder også, at der kommer noget vand omkring kødet, fordi væsken bliver trukket ud, og det bliver et dehydreret produkt med en dårligere kvalitet, forklarer Preben Vestergaard Hansen. Brug køleskabet Den bedste måde at optø kød på er i en skål i køleskabet. - Det er ekstremt vigtigt, at du får opsamlet kødsaft, da der kan være bakterier i. Og læg gerne kødet i bunden af køleskabet, så du er sikker på, at det ikke drypper på andre madvarer, siger Preben Vestergaard Hansen. Men det er ikke altid, at man har tid til at vente på, at kødet tør op i køleskabet. Hvis det skal gå hurtigt er det bedst at bruge mikroovnen, men man kan også godt tø kødet op i et vandbad, men det må ikke ligge i vandet for længe. - Det skal ikke være varmt vand, og kødet må helst ikke komme i kontakt med vandet. Denne løsning er selvfølgelig lidt hurtigere end optøning i køleskabet, men du skal hele tiden holde øje med kødet, siger Preben Vestergaard Hansen.