Tømte slamsuger ud i regnvandsbrønd

Årvågne borgere opdagede forureningen, inden den nåede at brede sig videre til Øster Å

Ole Sanvig Knudsen
Foto: Aalborg Kommune
Aalborg 1. november 2016 12:25 - Opdateret 1. november 2016 15:07

AALBORG: En kombination af godt samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab, Aalborg Kommunes Miljøvagt og opmærksomme borgere fik i weekenden bremset en forurening af et regnvandsbassin, så det forurenede vand ikke endte i Øster Å.

Aalborg Kommune, Miljø har som følge af flere tilfælde af forurening af regnvandsbassinerne ved et villakvarter i Dall Villaby haft særligt fokus på området. I weekenden var der så desværre et nyt tilfælde, men takket være en hurtig indsats af Nordjyllands Beredskab og Miljøvagten, blev forureningen hurtigt inddæmmet, så det forurenede vand ikke spredte sig til Øster Å.

Beboerne i området er i forbindelse med tidligere forureninger blevet informeret af Aalborg Kommunes, Miljø om konsekvenserne af, hvis eksempelvis maling eller kemikalier endte i regnvandsristene i området, og af samme grund er der fra beboernes side stor opmærksomhed på mulig forurening. Dette kombineret med gode og hurtige henvendelser til beredskabet om den seneste forurening, gjorde det muligt ikke bare at stoppe forureningen, men også at opspore hvor den kom fra.

Det viste sig, at en chauffør fra slamsugerfirmaet Aalborg Kloakservice ApS havde tømt indholdet af en af firmaets tanke i en regnvandsbrønd forbundet til regnvandsbassinet. Virksomhedens ejer, Jens A. Rytter, er forfærdeligt ked af situationen, som er i strid med virksomhedens interne retningslinjer.

- Vi har klokkeklare procedurer for, hvordan vi håndterer forurenet vand, så en sådan fejl er utilgivelig. Det må ganske enkelt ikke ske, og vi er frygteligt kede af, at vi på trods af utallige gange at have understreget vigtigheden af at forurenet vand håndteres korrekt, alligevel står i denne situation, siger Jens A. Rytter, som udover at betale de fulde omkostninger for beredskabets og kommunens indsats har stillet alle virksomhedens ressourcer og mandskab til rådighed for den efterfølgende oprydning efter forureningen.

- Når så mange områder i kommunen efterhånden er separatkloakeret er det afsindigt vigtigt, at man er ekstra opmærksom på, at kemikalier, maling og andre forurenende væsker ikke ryger i eksempelvis regnvandsristene på villavejene, da stofferne ellers ender direkte i vores åer og vandløb, siger Tove Nyegaard, Afdelings-leder i Aalborg Kommunes VandMiljø, og forklarer, at man nu har givet Aalborg Kloakservice ApS en indskærpelse.

- Udover at vi fik stoppet forureningen, inden den nåede ud i Øster Å, er det særligt glædeligt, at borgerne i området har været så opmærksomme og har kunnet hjælpe os og beredskabet i denne situation, tilføjer hun.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...