Tønder-kunde: De sagde banken ville leve 100 år til

Investorer i Tønder Bank-kapitalbeviser håber på at samles i en investorforening for at sagsøge banken.

Tønder-kunde: De sagde banken ville leve 100 år til

Haves: En stor flok kunder, der føler sig snydt af Tønder Bank.

Søges: En advokat til at hjælpe en investorforening med at lægge sag an mod banken.

For det er det værste. Kunderne vil gerne samles i en investorforening, men mangler en advokat, fortæller en kunde, Susanne Jensen fra Løgumkloster.

- Vi prøver. Men vi må nok vente til på torsdag, hvor banken har indkaldt til aktionærmøde. Vi kan sagtens samle en gruppe, men vi er helt almindelige mennesker og kunder, der ikke ved, hvordan vi skal gøre.

- Derfor kan vi godt bruge en advokat, der er uvildig i forhold til Tønder Bank, siger Susanne Jensen.

Susanne Jensen arbejder som klubassistent på et fritidshjem, hendes mand, Brian Jensen var selvstændig murer, men var så nedslidt, at han gik på førtidspension for kort tid siden.

Tilsammen investerede de 140.000 af deres sparepenge i kapitalbeviser hos banken.

Ægteparret har også aktier i banken, og får de ingen kompensation vil de tabe i alt 200.000 kroner.

- Det er surt tjente penge, som vi skulle have glæde af som pensionister, fortæller Susanne Jensen.

Ægteparret blev efter egen opfattelse udsat for en meget aggressiv markedsføring, hvor banken både sendte breve, ringede og sendte sms'er.

Men de stolede på deres bankrådgiver gennem 12 år, som de kendte godt og havde været til byfest sammen med.

- Jeg spurgte til risikoen, for vi havde jo hørt om de banker, der gik ned. Han svarede: Der var en lille risiko, men så grinede han og sagde, at Tønder Bank var 100 år.

- Og ved du hvad, den bliver 100 år til. Hvis det er din eneste bekymring, så skal du ingen bekymringer have, fortæller Susanne Jensen. Hun tilføjer, at banken havde vist en masse statistikker over, hvad bankens kapital var.

- De viste, hvordan banken var kommet gennem krisen i forhold til andre banker, men det var jo materiale, som vi ikke havde en eneste mulighed for at modbevise. Så vi tøvede lidt, fortæller Susanne Jensen.

Ægteparret har altid været forsigtige med investeringer og ville være sikre på, at de kunne få deres penge igen, hvis det var nødvendigt.

- Vi fik at vide, at vi kunne hæve pengene igen om fem år. De pressede meget på for at vi skulle investere. Der var ingen betænkningstid, for de beviser var så efterspurgte at de hurtigt ville være væk, fortæller Susanne Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.