Tønder overtager historisk flyhangar i byttehandel

Beboere i Tønder by kan se frem til at få naturen på nær hold, når et areal udvides efter en byttehandel.

Den historiske flyhangar Zeppelin overgår til Tønder Kommune, der har byttet sig til den med Miljø- og Fødevareministeriet.

Til gengæld overtager ministeriet et mark- og græsareal på 45 hektar, der skal forvandles til naturområder med skov helt op til Tønder by.

Det skriver ministeriet på dets hjemmeside.

Ifølge miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) afgiver ministeriet et område, der har stor historisk betydning, men ikke en stor naturmæssig værdi.

- Til gengæld får vi et areal, hvor vi kan plante ny skov, som vil være til glæde for mange generationer af hundeluftere, motionister og andre, der skal ud i det grønne, siger han i en kommentar.

Kommunen får også et græsareal omkring flyhangaren. Derudover modtager Tønder finanslovbevillingen på tre millioner kroner til at renovere hangaren.

Soldaterskoven ligger på Abild Bakkeø mellem Tønder og Abild. Det er den, der konkret skal udvides med 45 hektar ind mod Tønder by.

Samtidig med, at arealet skal blive til en bynær skov, vil den også blive brugt i arbejdet med at formidle Zeppelinbasen, der ligger der.

Skovrejsningen og ejendomsskiftet løber op i et beløb på 2,5 millioner kroner ifølge Naturstyrelsen, der står for skoven.

Skov og naturoplevelser er en efterspurgt vare, påpeger Henrik Frandsen, der er borgmester i Tønder Kommune.

- At kunne tilbyde et bynært skovområde i denne størrelsesorden er derfor uden tvivl en kæmpe gevinst for hele kommunen og dens borgere.

- Og rent bosætningsmæssigt vil dette nye rekreative område bestemt også være et trækplaster, siger han i pressemeddelelsen.

Aftalen skal endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen den 30. august.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.