Udland

Tog-angriber havde været under overvågning

Den belgiske anklagemyndighed har indledt en formel "anti-terror efterforskning" af skudangreb i tog.

Den mand, som øjensynligt havde i sinde at begå en massakre, da han blev overmandet af tre unge amerikanere i et tog i Frankrig, havde været under politiets overvågning som potentiel jihadist, skriver franske AFP.

Det franske politi er ved at afhøre manden, som åbnede ild med en Kalashnikov på et tog mellem Amsterdam og Paris. Samtidig har den belgiske anklagemyndighed indledt en formel "anti-terror efterforskning" af sagen.

- Vi har indledt en efterforskning på baggrund af anti-terrorlovgivningen, siger en talsmand for statsanklagemyndigheden i Bruxelles.

Den mistænkte er en 26-årig med marokkansk baggrund, som har boet i Spanien, siger kilder tæt på efterforskningen. Han er kendt hos de franske myndigheder, da de spanske efterretningstjenester har betegnet ham som potentiel jihadist.

Ifølge det spanske dagblad El Pais flyttede han til Frankrig sidste år, og han har været i Syrien. Det var ikke umiddelbart klart, om han stadig var i myndighedernes søgelys, da han fredag gik om bord i højhastighedstoget med et mindre våbenarsenal.

Ud over et Kalashnikovgevær og en automatpistol havde han en hobbykniv og ni sæt patroner på sig. Han åbnede ild om bord på et TGV-tog fredag aften - kort efter toget var kørt fra Belgien ind i Frankrig.

Den 26-årige, der sårede tre mennesker om bord på højhastighedstoget, inden han blev overmandet af unge amerikanere, er blevet bragt til Paris fra den nordfranske by Arras, hvor han blev anholdt.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, sagde sent fredag, at gerningsmandens motiver ikke er kendt.

Frankrig har været i højeste beredskab, siden militante islamister dræbte 17 personer i og omkring Paris i januar i forbindelse med angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.