Togenes tilbagekomst fejres i Vrå

Lige dele hyldest og ironisk kommentar, når der blæses til afgang 9. december

Vrå Højskole har mærket mange gener af sporarbejdet i Vendsyssel og arrangerer nu velkomstfest når togene vender tilbage 9. december. <i>Kurt Bering</i>

Vrå Højskole har mærket mange gener af sporarbejdet i Vendsyssel og arrangerer nu velkomstfest når togene vender tilbage 9. december. Kurt Bering

VRÅ:I sin tid flyttede Vrå Højskole fra Stenum til Vrå netop på grund af jernbanen, så det er vel passende, at højskolen blæser i den store togfløjte, når togene i Vendsyssel vender tilbage på skinnerne 9. december.

Viceforstander Søren Ottzen er ved at planlægge velkomstfesten på Vrå Station med musik og taler.

- Det kan både opfattes som en hyldest til jernbanen og en ironisk kommentar til Banedanmark, siger Søren Ottzen, der gerne vil indbyde hele landsdelen til gratis fest med sponsoreret grønlangkål og risalamande.

Programmet byder på irsk folkemusik med McGuinness og latinbandet Guldregn.

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) holder sin populære tale: Gratis tog til alle!!! Også borgmester Arne Boelt (S) vil sige et par ord, ligesom han klipper den røde snor.

Arne Larsen Ledet har skrevet en fællessang i dagens anledning, og endelig vil Vrå Revyen give nummeret: ”Forsinket Afgang”.

Trods gode intentioner med togbusser har Vrå Højskole de seneste måneder for alvor mærket fornemmelsen af at være hægtet af.

- Det har givet masser af bøvl for både kursister og ansatte. Landsdelen har følt sig hægtet af, og det er bemærkelsesværdigt, at vi i dette semester slet ikke har elever fra København, konstaterer Søren Ottzen.

Festen starter klokken 12 i telte på Vrå Station.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.