EMNER

Toget kørte fast i sneen - trods forholdsregler

Det er tredje gang, at et tog siden nytår er kørt fast lige nord for Hurup - en af forklaringerne er, at når der kun kører tog hver anden time, kan sneen nå at lægge sig i driver.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rigtigt nok var det et MR-togsæt, der hele weekenden holdt ved jernbanebroen over Ashøjvej nord for Hurup. Det var nemlig blevet indsat ekstraordinært fredag, fordi det bedre kan køre igennem snemasserne end et intercitytogsæt. Alligevel gik det galt - samme sted, hvor der tidligere i denne vinter har holdt fastkørte DSB- og Arriva-tog. Foto: Diana Holm

Man havde ellers taget de nødvendige forholdsregler fredag, for både DSB og Banedanmark er ved at have erfaringen - efter de problemer, de hidtidige tre snestorme i Thy havde givet for driften på Thybanen. Så nu, fjerde gang, ville man forsøge at undgå stop i togdriften. Men sådan kom det ikke til at gå. Faktisk lå togdriften på Thybanen stille hele weekenden efter fredagens voldsomme snefald. På vej nordpå valgte DSB at udskifte materiellet ved intercity-afgangen fra Struer kl. 15.32 mod Thisted. Det hænger sammen med, at intercitytogsættene er lidt lavere end de gamle MR-togsæt, der ellers bruges som regionaltog, og da sneplovene på skinnerne ikke får fjernet sneen nede mellem skinnerne, er der efterhånden ved at ligge nogle slemme volde dér, forklarer René Hestbæk, Humlum, der er sektionschef hos Trafikstyring Fjern i Århus under Bane Danmark. Så når man nu havde udsigt til et kraftigt snefald i Thy, valgte man altså at skifte materiellet og bede passagererne skifte tog i Struer. Lige meget hjalp det. Intercitytoget afgik planmæssigt fra Thisted Station kl. 17.18 med ankomst til Hurup Thy Station kl. 17.54, men lidt nord for Hurup lige ved broen over Ashøjvej kørte toget fast. Nøjagtig samme sted, hvor der tidligere i år har holdt både DSB- og Arriva-tog i sneen, oplyser DSB Kommunikation. I toget var der 22 passagerer.