Udland

Toghelte fra Frankrig tildeles amerikanske æresmedaljer

Æresbevisninger for usædvanligt heltemod regner ned over passagerer, som nedkæmpede bevæbnet mand i et tog.

En af de amerikanske soldater, der i sidste uge hjalp med at overmande en bevæbnet mand på et fransk højhastighedstog, vil blive tildelt det amerikanske militærs højeste udmærkelse for særlig heltemodig handling uden for tjenesten.

Den amerikanske hær siger, at Aleksander Skarlatos, et medlem af Nationalgarden i Oregon og nylig hjemvendt fra Afghanistan, vil modtage "Soldatens medalje for ekstraordinær heltedåd, der strækker sig ud over pligtens kald".

Sammen med to barndomsvenner og to andre passagerer hjalp Skarlatos med at få den 25-årige Ayoub El Khazzani afvæbnet og ned på gulvet. Han kom ud fra et af togets toiletter, bevæbnet med et Kalasjnikov automatgevær og andre våben.

- Skarlatos' handlinger den dag er indbegrebet af, hvad vi opfatter som en soldat med karakterstyrke - en person, som lever efter en moral, hvor engagement i tjenesten og at tage sig af andre, er hellig, siger forsvarsminister John McHugh i en erklæring.

Efter episoden gennemgik Skarlatos en helbredsundersøgelse på en amerikansk militærbase i Tyskland sammen med en af vennerne, Spencer Stone, der blev behandlet for hånd- og øjenskader efter kampen med gerningsmanden.

Stone er blevet indstillet til det amerikanske flyvevåbens højeste udmærkelse for heltemodig handling uden for tjenesten.

Et tredje medlem af den amerikanske heltetrio, den 23-årige universitetsstuderende Anthony Sadler, vendte tilbage til USA tirsdag. Sadler, der går på Sacramento State University, ankom til Sacramento i Californien efter en mellemlanding i Oregon.

Sadler bar en sort rygsæk på ryggen og var klædt i en grå T-shirt og sorte, korte bukser, da han sammen med sine forældre og andre passagerer gik fra flyet ind i terminalen, oplyser lokale medier.

Passagerernes resolutte handling er blevet hyldet som en heltegerning af både franske og amerikanske myndigheder efter nyheden om det forpurrede terrorangreb blev kendt.

Såvel de amerikanske statsborgere som en britisk forretningsmand og et par andre, der hjalp med at nedkæmpe den 25-årige Ayoub El Khazzani, er og vil blive dekoreret af Frankrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.