Udland

Togpersonale i VM-by vender tilbage på arbejde

Strejken i São Paulos trafikale undergrund er indstillet, men kan blive genoptaget torsdag.

De ansatte ved undergrundsbanen i VM-byen São Paulo har sent mandag lokal tid besluttet at indstille den strejke, som i dagevis har lammet trafikken i millionbyen.

Medarbejderne advarer dog om, at arbejdsnedlæggelsen kan blive genoptaget senere på ugen.

Onsdag er der møde i medarbejdernes faglige organisation, hvor der skal tages stilling til, om der skal strejkes igen fra torsdag - dagen, hvor fodbold-VM begynder med åbningskampen i netop São Paulo.

- Om vi nedlægger arbejdet eller ej, afhænger af, om de 42 personer, som blev fyret for at deltage i demonstrationer, bliver genansat, siger fagforeningsformand Altino Melo dos Prazeres efter en ophedet debat mellem medarbejderne.

- Jeg er fan af Neymar (brasiliansk landsholdsspiller, red.) og vil heppe under slutrunden. Ingen her ønsker at ødelægge VM. Men vi kan se, at der er penge til slutrunden og ikke til arbejderne, lyder hans kritik.

Undergrundsbanen i byen har stået stille siden torsdag. De ansatte ønsker mere i løn, og mens arbejdsgiversiden er klar til at smide ekstra i lønposen, så mener togfolkene ikke, det er nok.

Arbejdsnedlæggelsen blev søndag kendt ulovlig ved en arbejdsret, men de ansatte mødte alligevel ikke op på arbejde mandag morgen.

Tirsdag kører togene igen.

- Medarbejderne vil øjeblikkeligt vende tilbage til arbejdet i respekt for São Paulos befolkning, siger Altino Melo dos Prazeres.

Brasilien har været ramt af adskillige arbejdsnedlæggelser i ugerne op til den største sportsbegivenhed i landets historie.

Omkring 4,5 millioner passagerer benytter dagligt undergrundsbanen i São Paulo, der har omkring 20 millioner indbyggere. Endnu flere ventes at komme til, når VM-turneringen begynder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.