Udland

Togpersonale i VM-by vender tilbage på arbejde

Strejken i São Paolos trafikale undergrund er indstillet, men kan blive genoptaget torsdag.

De ansatte ved undergrundsbanen i VM-byen São Paolo har sent mandag lokal tid besluttet at indstille den strejke, som i dagevis har lammet trafikken i millionbyen.

Medarbejderne advarer dog om, at arbejdsnedlæggelsen kan blive genoptaget senere på ugen.

Onsdag er der møde i medarbejdernes faglige organisation, hvor der skal tages stilling til, om der skal strejkes igen fra torsdag - dagen, hvor fodbold-VM begynder med åbningskampen i netop São Paolo.

- Den 11. juni skal vi holde møde om en strejke den 12. Om vi nedlægger arbejdet eller ej, afhænger af, om 42 personer bliver genansat, efter at de blev fyret for at være en del af demonstrationerne, lyder det i en meddelelse fra fagforeningen.

Arbejdsnedlæggelsen blev søndag kendt ulovlig ved en arbejdsret, men de ansatte mødte alligevel ikke op på arbejde mandag morgen.

Brasilien har været ramt af adskillige arbejdsnedlæggelser i ugerne op til den største sportsbegivenhed i landets historie.

Omkring 4,5 millioner passagerer benytter dagligt undergrundsbanen i São Paolo, der har omkring 20 millioner indbyggere. Endnu flere ventes at komme til, når VM-turneringen begynder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.