Togtrafikken Aalborg-Hobro lammes

Færdiggørelse af ny bro ved Øster Doense sætter en stopper for al togtrafik i Nordjylland

Den 2000 tons tunge bro ved Øster Doense er nu klar til at blive skubbet på plads, men det vil lamme togtrafikken mellem Hobro og Aalborg.      Privatfoto

Den 2000 tons tunge bro ved Øster Doense er nu klar til at blive skubbet på plads, men det vil lamme togtrafikken mellem Hobro og Aalborg. Privatfoto

NORDJYLLAND:De hårdtprøvede togrejsende i Nordjylland vil snart få testet deres tålmodighed endnu mere.

Mellem 20. og 28. oktober lukkes togtrafikken mellem Hobro og Aalborg, og der indsættes togbusser på strækningen.
Lukningen af togstrækningen skyldes færdiggørelsen af en 2000 tons tung betonbro, som skal erstatte jernbaneoverskæringen ved Øster Doense.

Bro skubbes på plads

Siden december 2011 har Banedanmark arbejdet på den nye bro ved siden af jernbanestrækningen. Nu er betonkonstruktionen færdig og klar til at blive skubbet på plads.

De eksisterende skinner ved Øster Doense skal fjernes for at gøre plads til den nye bro, og derfor kan en lukning af strækningen ikke undgås, forklarer hun.
Hos Banedanmark er man klar over, at nordjyderne er godt og grundigt trætte af forsinkelser og lukkede strækninger efter både uheldet på Jernbanebroen over Limfjorden og sporarbejdet i Vendsyssel.

Vil genere mindst muligt

Men det er netop på grund af de store gener, der i forvejen er i Nordjylland, at man har valgt at gennemfører broarbejdet.

Den oprindelige tidsplan for broarbejdet var nemlig sat til perioden 4. til 12. november, hvor Jernbanebroen ifølge planen skulle have været færdig.
- Vi synes ikke, at vi kunne være bekendt at lukke strækningen syd for Aalborg kort efter, at strækningen nord for Aalborg var genåbnet, så vi har arbejdet på at få flyttet arbejdet til oktober for at genere mindst muligt, forklarer projektleder Marianne Rasmussen fra BaneDanmark.

Forsinkelser på ca. tre kvarter

Nordjyderne skal indstille sig på endnu længere togrejser, når togtrafikken mellem Hobro og Aalborg lukkes mellem 20. og 28. oktober.

Togbusser indsættes på ruten, og det betyder forsinkelser på op til 50 minutter på rejser mellem Aarhus og Frederikshavn.
DSB indsætter 10 togbusser på strækningen, så der nu er 30 togbusser i Nordjylland.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.