Danmark

Toiletlæk fra skib forurener fortsat Amager Strand

Svanemøllen Strand kan igen hejse det grønne flag, mens Amager Strand fortsat flager rødt.

Nye vandprøver fra Amager Strand og Svanemøllen Strand, viser, at der fortsat er en smule forhøjede bakterieforekomster ved Amager Strandpark, efter et formodet krydstogtskib tidligere på ugen tømte sin toilettank ud i Øresund nær kysten.

Derfor holder Københavns Kommune det røde flag hejst, indtil vandkvaliteten kan godkendes. Til gengæld er det grønne flag igen hejst ved Svanemøllen Strand.

Det skriver Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

Forvaltningen har onsdag eftermiddag modtaget resultaterne af vandprøver, som blev taget i mandags, efter at der var konstateret et forhøjet bakterieindhold i badevandet ved Amager Strand.

Analysen viser, at der fortsat er tale om en lille overskridelse af grænseværdierne i vandet ved Amager.

Indholdet af e-coli-bakterier er nu under grænseværdien, men der er fortsat en for høj forekomst af enterokokker.

Der er dog tale om en betydelig reduktion i forhold til den forrige vandprøve, og det er tegn på, at forekomsten sandsynligvis vil være forsvundet meget snart.

Lukningen af strandene mandag kom dagen efter, at København lagde badevand og veje til årets Ironman-dyst, hvor omkring 3000 mænd og kvinder deltog. Den 3,8 kilometer lange svømmetur foregik i strandparkens lagune.

Københavns Kommune blev varskoet af Tårnby Kommune, der observerede en tyk bræmme af fækalier og toiletpapir ved en badestrand ved Kongelundsfortet.

Til alt held har bakterie-overskridelserne ifølge Embedslægeinstitutionen i København ikke været voldsomme.

- Derfor forventes det ikke, at badegæster og ironman-deltagere, som har været i vandet ved Amager Strand, er blevet påvirket af forureningen, lød vurderingen mandag i en skriftlig meddelelse fra kommunen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.