Toldere fandt 325 kilo kokain og så lå dansk politi på lur

Tyske toldere fandt 325 kilo kokain i container. Politiet slog til, da mænd prøvede at komme til containeren.

En dommer i Retten på Frederiksberg besluttede tirsdag aften, at 
ni mænd, der er anholdt for en stor mængde kokain, skal varetægtsfængsles. De nægter sig skyldige.(Arkivfoto)

En dommer i Retten på Frederiksberg besluttede tirsdag aften, at ni mænd, der er anholdt for en stor mængde kokain, skal varetægtsfængsles. De nægter sig skyldige.(Arkivfoto)

KØBENHAVN:Politiet slog mandag aften til, da ni mænd ifølge politiet ville hente 325 kilo kokain fra en container i Hedehusene.

I et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg blev mændene tirsdag eftermiddag konfronteret med sigtelsen om de mange kilo kokain. Det er blandt de største fund i Danmark.

Hvad mændene eventuelt nærmere forklarede i retten om fundet, forbliver uvist, fordi dørene til retsmødet blev lukket. Men forsvarerne fortalte forinden, at mændene nægter sig skyldige.

Dommeren mente dog, at politiets mistanke mod dem synes så velbegrundet, at de alle blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. De valgte alle at tænke over, om de vil kære afgørelsen til Østre Landsret.

På nær en af de sigtede mænd, der nægtede at sige sit efternavn eller oplyse fødselsdato, forholdt mændene sig roligt.

Anklager Laura Birch læste også sigtelsen op inden dørlukningen. Af den fremgår det, at de 325 kilo kokain blev sendt med en container fra Brasilien, videre til Holland og så til Bremerhaven i Tyskland.

Her fandt tyske toldere i onsdags de mange kilo kokain. De beslaglagde stoffet, inden skibet sejlede videre til Københavns Frihavn. Herfra blev containeren leveret til et firma i Hedehusene vest for København.

Ifølge politiet observerede de sigtede flere gange containeren og firmaet, hvor containeren var, med hensigt på at bryde ind i containeren.

Politiet lå dog også på lur. Mandag aften slog betjente til, da flere mænd forsøgte at skaffe sig adgang til containeren.

Politiet understreger, at firmaet i Hedehusene på intet tidspunkt var bekendt med kokainen.

En af de anholdte er en mandlig belgisk statsborger på 45 år. Der har været en tolk med i retten til at oversætte.

Resten er danske statsborgere i alderen 19 til 34 år. De otte herboende har ifølge politiet alle en tilknytning til det organiserede kriminelle miljø.

En del pårørende var mødt op i retten, da sigtelsen blev læst op, inden dørene blev lukket. Tydeligt frustrerede fik de besked om, at der ikke var plads i retssalen, hvor der blandt andet skulle være plads til alle ni sigtede, deres advokater samt adskillige betjente.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.