Tom Boonen vil vække opsigt i sidste Flandern Rundt

Et veltimet angreb skal give mulighed for en fjerde og sidste triumf i Flandern Rundt, siger Tom Boonen.

Ritzau
YVES BOUCAU Foto: Scanpix/Yves Boucau
1. april 2017 10:05

Sprinterveteranen Tom Boonen (Quick-Step) er i gang med sin afskedssæson som professionel cykelrytter, og han har ikke tænkt sig at forlade manegen ved at liste ud af bagdøren.

Når han søndag kører Flandern Rundt for sidste gang, har han som mål at lave ravage i forårsklassikeren, som han har vundet tre gange tidligere i karrieren.

- Jeg vil foretrække at gøre et eller andet. Det behøver ikke nødvendigvis være at vinde. Jeg skal bare ikke sidde i feltet og lave ingenting, jeg vil gøre et indtryk, siger Tom Boonen til cyclingnews.com.

Den 36-årige belgier vandt løbet i 2005, 2006 og 2015.

Han spås ringe chancer for at vinde løbet for fjerde gang. Blandt andet fordi holdkammeraterne hos Quick-Step i første omgang skal køre for Philippe Gilbert.

Derfor skal Tom Boonen angribe tidligt, hvis han skal have chancen for endnu en triumf på hjemmebane, vurderer han.

- Måske kan det lade sig gøre, hvis man rykker tidligt med to-tre holdkammerater. Problemet er bare, når man gør det, få man alt presset på sig, og ingen hjælper en mere.

- Så det handler om at angribe på det rigtige tidspunkt. Det vil være dumt at gøre det for tidligt, men nogle gange er man nødt til at tage chancer for at vinde, siger Tom Boonen.

Løbet begynder ikke langt fra Boonens hjem nær Antwerpen, og han glæder sig til at give sine fans i den cykelgale region en af sine sidste forestillinger.

- Det er specielt, men i øjeblikket er jeg i stand til at bevare roen. Så må vi se, om jeg også er det på søndag, siger Tom Boonen.

- Jeg er ikke typen, der kommer til at græde, når jeg kører over målstregen for sidste gang, tilføjer han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...