Tom K. kæmper hård duel om førstepladsen

Tom Kristensens veteranteam er i hårdt konkurrence med favoritkollegerne fra Audi i 24-timers-løbet Le Mans.

Tom K. kæmper hård duel om førstepladsen

Tom Kristensen indtog førersædet i sin Audi 2 halv otte søndag morgen, og godt to timer senere var bilen igen tilbage på førstepladsen i 24-timers-løbet Le Mans.

Audi 1 med Marcel Fässler havde ellers kørt de hurtigste tider med aggressiv kørsel og førte også, men måtte en tur i pitten.

Ud over de sædvanlige tilridninger skulle vognen have skiftet bagende, hvilket tog akkurat så lang tid, at den danske veteran kunne suse forbi og snuppe førstepladsen.

De to biler har ligget i konstant duel om førstepladsen, siden løbet blev skudt i gang lørdag klokken 15.00, og søndag morgen skiller blot få sekunder de to hold.

Sidste år vandt Audi 1 med Marcel Fässler, André Lotterer og Benoit Tréluyer, mens veteranholdet med Kristensen, Allan McNish og Rinaldo Capello har været med til at sikre Kristensen hele otte sejre i det legendariske løb.

Tom Kristensens store rutine og kølige overblik viste sig også i løbet af søndag morgen, hvor han blev noteret for de hurtigste tider.

I den direkte fortsatte Audi 1's Fässler nemlig sin aggressive kørsel og under et forsøg på en overhaling måtte han en hurtig tur i gruset.

Tom Kristensen undgik med nød og næppe et sammenstød, og også den forholdsvis unge Fässler fik rettet vognen op og kom tilbage på banen.

Tom Kristensen vandt Le Mans i 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 og 2008, men sidste års løb endte med noget af en nedtur, da Allan McNish meget tidligt kørte galt, så Kristensen slet ikke nåede at komme bag rattet, før det hele var slut.

/ritzau/