Tom K. vil vinde Le Mans for niende gang

Den 80. udgave af 24-timers-løbet Le Mans er skudt i gang med Tom Kristensens Audi i fjerde startposition

Tom Kristensen tanker op før starten på Le Mans. Foto: Scanpix

Tom Kristensen tanker op før starten på Le Mans. Foto: Scanpix

Med Allan McNish ved rattet har Tom Kristensens Audi sammen med resten af feltet taget hul på et af årets højdepunkter i motorsportskalenderen, den 80. udgave af 24-timers-løbet Le Mans.
Den danske veteran er med for 16. gang.
Hvis trioen Tom Kristensen, Allan McNish og Rinaldo Capello kører først over stregen, når løbet slutter efter et døgns uafbrudt kørsel, vil det være niende gang, Kristensen kan sprøjte med champagne fra øverste podiumplads.
Kristensen og hans kompagnoner er startet i fjerde position, og de kan glæde sig over, at McNish har indledt med omgående at overhale den foranstartende Toyota.
I pole position fra start var sidste års vinder, tyske André Lotterer, der ligesom sidste år kører sammen med schweizeren Marcel Fässler og franskmanden Benoit Tréluyer.
Trioen kører også i Audi, som vurderes som klar favorit til at løbe med sejren. Eksperter vurderer nemlig, at dette års løb bliver en intern duel hos Audi mellem den traditionelle R18-racer og den avancerede hybridbil.
Den har Tom Kristensen selv været med til at udvikle, og den er i stand til at opsamle energi fra forhjulene under nedbremsningerne og udnytte den til at accelerere hurtigere.
Danskeren vandt Le Mans i 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 og 2008, men sidste års løb endte med noget af en nedtur, da Allan McNish meget tidligt kørte galt, så Kristensen slet ikke nåede at komme bag rattet, før det hele var slut.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.