Tom Kristensen falder tilbage i Le Mans

Motorproblemer har skabt problemer for Tom Kristensen og hans team, der nu ligger nummer fem i Le Mans.

Tom Kristensen falder tilbage i Le Mans

Efter to timers kørsel af 24 timersløbet Le Mans kom danske Tom Kristensen for første gang i aktion, da den ottefoldige vinder afløste sin makker Allan McNish i Audien.

Men med Kristensen bag rattet er bilen dumpet ned på femtepladsen, efter at Allan McNish midlertidigt havde bragt den op som nummer to.

Danskeren var nemlig nødt til at køre i pit, fordi bilen havde affjedringsproblemer, men overfor TV2 forklarer Audi-teamet, at der ikke var noget alvorligt galt med bilen, der er tilbage for fulde omdrejninger.

Der venter en stor opgave for McNish, Kristensen og den tredje kører Rinaldo Capello, hvis de skal først over målstregen, når løbet slutter klokken 15 søndag eftermiddag.

Forrest ligger nemlig en anden Audi, sidste års vindere André Lotterer, Marcel Fässler og Benoit Tréluyer, men også de to Toyotaer på anden- og tredjepladsen er godt kørende.

Hullet op til de førende var klokken 18 på lidt under tre minutter.

Før løbet erklærede danskeren sig dog også tilfreds, såfremt en af de fire Audi-vogne ender med at vinde løbet, og på den front ser tingene lovende ud, efter at den første ottendedel er overstået.

Mens Tom Kristensen altså blander sig i topstriden har første del af løbet været noget af et mareridt for den rent danske Aston Martin-besætning i LM GTE Am-klassen.

Efter at danskerne en overgang havde ligget på førstepladsen, måtte en ellers velkørende Allan Simonsen køre vognen i pit med tekniske problemer, som mekanikerne i mere end en time havde svært ved at finde årsagen til.

Lidt efter klokken halv seks var danskerbilen dog tilsyneladende tilbage for fuld styrke, men den tidligere topplacering er naturligvis langt væk.

I LM GTE Pro-klassen tog en sløj og sygdomsramt Jan Magnussen den første vagt bag rattet og forventer at være tilbage i aktion klokken 20 i sin Corvette, der ligger nummer fem.

/ritzau/