Tom Kristensen forrest i Le Mans

Den nordjyske racerkører starter i pole position

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Audis sportschef Dr. Wolfgang Ullrich lykønsker Tom Kristensen med pole position, når det går løs lørdag. Foto: Audi Motorsport

LE MANS: Otte gange er han sluttet forrest i 24 timers løbet i Le Mans i Frankrig. Lørdag starter den nordjyske racerkører Tom Kristensen forrest i verdens hårdeste motorløb. Det er en kendsgerning efter torsdagens afgørende kvalifikation, der sluttede ved midnat.

Kampen om de forreste pladser blev en ren triumf for de tyske Audi’er, der satte sig på de tre forreste pladser. Ingen var dog hurtigere end den unge franskmand, Loïc Duval, der sørgede for at sende Tom Kristensens bil helt i front. Han har før dette års løb afløst Dindo Capello som makker for Tom Kristensen og skotten Allan McNish, og det ser indtil videre ud til at være et rigtigt godt valg.

Én ting er dog pole position - noget helt andet er at holde placeringen gennem 24 timer. Det ved Tom Kristensen bedre end nogen, men han glæder sig selvfølgelig over Audis overlegenhed i kvalifikationen. De tyske racere var markant hurtigere end udfordrerne fra Toyota.

- Det er et drømmeresultat - præcis som vi havde håbet på. Vi er glade for bilen, men der er stadig arbejde at gøre, før vi er helt perfekt forberedt til selve løbet. For at forsvare os mod alle de udfordringer, vi kommer til at møde, har vi brug for en bil, der kan køre hårdt og hurtigt i 24 timer, lyder det fra Tom Kristensen, som senest vandt i Le Mans i 2008.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.