Tom Kristensen: Min far er med mig til Le Mans

I foråret mistede Tom Kristensen sin kræftramte far. Men Le Mans-veteranen føler, at hans far fortsat ser med.

Tom Kristensen: Min far er med mig til Le Mans

Fra i dag klokken 15 og et døgn frem skal Tom Kristensen forsøge at sikre sig endnu en titel i Le Mans. Danskeren jagter sin niende sejr i det årlige 24-timers-løb.

I år bliver første gang, at Tom Kristensen kører løbet, uden hans far ser med fra sidelinjen.

70-årige Carl-Erik Kristensen døde af kræft i marts. Men han følger stadig sin søn på den franske bane, føler Tom Kristensen.

- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger han.

Den ottefoldige Le Mans-vinder fortæller, at han brænder for sin sport og vil fortsætte med at køre racerløb til den dag, han ikke længere føler, at han kan præstere.

Brændstoffet løber fortsat i hans årer - og det er primært takket være hans far, der selv kørte løb tilbage i 60'erne og 70'erne.

- Jeg kører, fordi jeg elsker motorsport. Men i starten var jeg meget motiveret af mine forældre - specielt min far, som jeg følte, jeg gerne ville bevise noget over for, i og med at han havde givet mig brændstoffet.

- Han var selv racerkører og var med til at give mig passionen og energien - det drive, der skal til for at blive racerkører.

- Men det er da underligt, at man ikke lige har mulighed for, som jeg faktisk har gjort et par gange, at ringe til ham, siger 45-årige Kristensen, der afslører, at han fra tid til anden har ringet til sin afdøde fars gamle telefon for at høre hans stemme.

I år er det 17. gang, at Tom Kristensen deltager i Le Mans, hvor han med sine otte sejre holder rekorden for at have vundet løbet flest gange.

Tidligere på året blev den præsentation hædret med en plads i Le Mans' Hall of Fame.

Men trods hæderen og titlen som veteran har han ingen planer om at indstille karrieren.

- Nej, det har jeg ikke. Fordi det er ikke aktuelt lige nu. Jeg er meget motiveret for at gøre det, jeg gør, siger Le Mans-veteranen, der dog vurderer, at han nok vil få tid til flere ting, når han lægger sporten på hylden.

- Jeg kunne måske gå lidt i haven. Det er ellers ikke noget, jeg har brugt min tid på tidligere, siger han og kigger storsmilende op mod solen, der står højt på himlen.

For ottende år i træk kører Tom Kristensen for Audi. Og uanset, hvad fremtiden bringer, vil han altid være tilknyttet det tyske bilfirma, vurderer han.

- Jeg vil ikke sige, at min kontrakt med Audi er for evigt, men jeg tror, at jeg har en 100-års-kontrakt med dem.

Tom Kristensen og hans to Audi-holdkammerater sikrede pole position og starter dermed løbet forrest i årets Le Mans.

Kvalifikationen blev en stor triumf for Audi-teamet, som indtager de tre bedste pladser ved starten.

Årets Le Mans fik dog en lidt uheldig optakt for danskeren. Tom Kristensen kørte lørdag galt under opvarmningen til løbet, men slap fra uheldet uden skader. Kun hans Audi fik nogle knubs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst