Tomatsuppe med grøntsagsyoughurt

@Brød.8.note-fremh: 4 personer 800 g tomater 2 løg i tern 2 fed finthakkede hvidløg 1 spsk olie 6 dl vand 1 tsk salt 1 knsp cayennepeber 1 tsk paprika 1 tsk frisk, revet peberrod   @Brød.8.note-fremh:Grønsagsyoghurt: 2 1/2 dl yoghurt naturel 1/2 lille agurk i små tern 1/2 peberfrugt i små tern 1/2 tsk salt 1/4 tsk peber @Brød.8.note-fremh:Tilbehør:  Brød Skær et kryds i tomaterne og hæld kogende vand over dem. Hæld vandet fra efter 1 min, pil tomaterne og skær dem i store tern. Sauter løg og hvidløg i olien i en gryde ved jævn varme, så løgene ikke tager farve, ca. 5 min. Tilsæt tomaterne og vandet og bring det i kog. Kog ved svag varme i ca. 20 min. Blend tomatmassen med en stavblender eller purer den i en foodprocessor og kom den tilbage i gryden. Kog suppen i et par minutter og smag til med salt, cayennepeber, paprika og peberrod. Server suppen med grønsagsyoghurt og brød. @Brød.8.note-fremh:Grønsagsyoghurt: Sæt yoghurten til afdrypning i et par timer i et kaffefilter eller en si beklædt med et klæde. Bland den afdryppede yoghurt med agurker og peberfrugter og smag til med salt og peber. @Brød.8.note-fremh:Tips: Suppen smager også godt med masser af finthakket persille. Server evt. med brødcroutoner i stedet for brød. Du kan også bruge græsk yoghurt (10%) i stedet for at dræne almindelig yoghurt. @Brød.8.note-fremh:Grønsager pr. person:ca. 300 g